Cakepops!

Ljuvliga små skapelser med sugrör från Strössel och Annat, klistermärkena är beställda på Etsy.com.

Här kommer sista receptet från Majas kalas. Cakepops är som en ljuvlig klubba, riktigt gott och väldigt uppskattat hos de små. Receptet har jag hittat hos Starwoman och de var lätta att göra och som sagt urgoda att göra. De går förstås att variera i oändlighet, kan tänka mig att göra dem i någon passande smak till jul.

Du behöver
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad
Sugrör i papp eller andra pinnar
Strössel till dekorering
Strösocker och glasburk till servering

Gör så här
Mixa kakorna i en mixer eller matberedare tills de blir en smet. Tillsätt osten, börja med 50 gram och öka på tills du fått en ganska fast, krämig smet. Jag fick ställa smeten i kylen ett tag för att den skulle sätta sig. Rulla sedan smeten i bollar i önskad storlek. Lägg bollarna på en plastfolietäckt bricka eller fat och låt dem stå i kylen i minst 30 minuter. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa ett sugrör i den smälta, något avsvalnade chokladen och tryck sedan in det i en boll, det här för att röret ska fästa ordentligt. Därefter doppar du hela bollen i choklad, låt det rinna av lite och doppa sedan klubbans topp i lite strössel – mitt jordgubbsströssel kommer från Panduro. Låt klubborna torka genom att stoppa ner dem i en glasburk till hälften fylld med strösocker.


3 tankar på “Cakepops!”

  1. God morgon

    Gud så söta! Jag har varit sugen länge på att baka något liknande men inte gjort det ännu. Kanske snart när min lilla tjej fyller år.

    Vi är relativt nöjda med Linas Matkasse. Underbart skönt att slippa handla och planer, men lite för mycket mat med matvete, bönor, linser och sånt som barnen inte vill ha.

    Kram Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.