Det är jag värd!

20111012-153626.jpg

Oj, oj, oj. Ebbot har varit helt crazy sedan igår. Han blir ledsen så fort han inte ser mig. Inte arg eller frustrerad utan genuint jätteledsen med stora, stora tårar rullandes ner för kinden. Inatt var den galnaste natten i hans liv. Han var helt otröstlig, vägrade att ta nappen och skrek, skrek, skrek i många timmar. Det enda som fungerade var att få sippa på välling. Vid sju ringde klockan, jag hade kunnat göra vad som helst för att få sova några timmar till. Men det var bara att kicka igång nespresson och hoppa in i duschen för klockan nio hade vi tid för 4-årskontroll och åttamånaderscheck på BVC. Maja, som laddat inför besöket i flera veckor, blev lite blyg men klarade alla uppgifter galant. Hon ligger fint på sin kurva och checkade in på 19 kg och 107 cm, ett snäpp över medel på båda kurvorna. Ebbot klarade sig också finfint. 9,5 och 69 är hans nya siffror. Längden är jag dock skeptisk till, det gick väldigt snabbt att läsa av o jag tror att han var lite böjd för enligt kurvan dippar han och har bara vuxit en halv cm på en månad fast jag känner att han blir längre och kläderna blir för korta.

Efter BVC blev det dagis för Maja o sångstund för mig o Ebs på öppna förskolan. Han var dock helt slut eftersom han knappt sovit inatt o hoppat över fm napen. Kompisen Liam var också sömnig så vi mammor tog en långpromenad o lunchade i våra gamla hoods där vi bodde med Maja som newbie. Så mysigt att vara i gamla kvarteren och jag fick så god fisksoppa till lunch. Idag kände jag att jag var värd en efterrätt så jag smaskade på en ljuvlig morotskaka o latte. Åh vad gott! Måste baka morotscupcakes snart!

Nu pågår after dagis härhemma. Maja kikar på dvd, perfekt sätt att varva ner. Ebbot försöker somna, han har bara sovit en kort stund idag och skulle verkligen behöva komma till ro. Jag springer in o ut i sovrummet samtidigt som jag författar det här inlägget. Multitasking ni vet? Snart somnar han nog…

3 tankar på “Det är jag värd!”

 1. Har du kikat på Anna Wahlgren och Sova hela natten?
  Jag kan rekommendera den så varmt och tror att det är vad Ebbot behöver. Alla behöver sova gott! Man behöver bara lära sig hur man gör…
  Jag kan vara din ”bloggpeppare”! 🙂

  1. Jag har hört både de som lovordat AW och de som avskytt henne. Jag ska faktiskt få låna hennes bok av en mammavän för att se om det är något för oss. Med Maja så funkade ju min egen metod, men hon började inte sova riktigt bra förrän hon fick eget rum. Nu är hon som skalman, ska sova på en bestämd tid och det är nästan aldrig något strul. Jag blir så frustrerad över att det inte funkar, men vi får se hur vi kan lösa det.

   1. Hon är sån Anna W, antingen så älskar man hennes rättframma och lite fyrkantiga stil eller så får man rysningar. Så här funkar barn punkt slut är hennes motto. Det finns inget ”BVC-tänk” om att ”känna efter”, ”låt ditt barn få styra”, ”hon tar sig den sömn hon behöver” utan SHN och även Barnaboken är väldigt rak på sak. Like it or not liksom. Gör man det inte helhjärtat så kan man låta bli….

    Jag kom över Barnaboken när Vilhelm var några månader. Fick mammas gamla exemplar och bara tanken på att hon läst den när jag och systrarna var små gjorde att jag också ville bli en Barnaboksmamma!
    Vi bet tag i SHN min man och jag och har lyckats få bra sömn till både Vilhelm och Hedvig. Inte alltid prickfritt och inte utan tårar och slit. Men de sover för det mesta! Man måste läsa boken framlänges och baklänges (men den är rolig och enkel så det är inga problem!) och prata mycket om kurandet, pappan och mamman alltså. Min erfarenhet är att de som gör kuren från A till Ö, de lyckas. De som inte gillar SHN och Anna Wahlgren, det är de som inte vill prova alls. De ger henne ingen chans, helt krasst.

    Oj, det blev långt…. 🙂 Hoppas ni har det bra! Här sover de små och jag ska fixa kaffe och läsa Louise Boije af Gennäs nya bok i soffan. Mmmmm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.