Prinsesscupcakes!

Jag tänkte leverera recepten från Prinsesskalaset lite pö om pö. Jag vill inte trötta ut er som inte är lika baktokiga som mig med receptregn här i bloggen, så det blir till att blanda upp med lite annat. Först ut är cupcakes!


Vaniljcupcakes med klassisk frosting. Caketoppern är klistermärken som jag har beställd från en säljare från Etsy.com. Det märket återkom i dekorationer och på inbjudningskortet. Formarna, som är fettbeständiga, och chokladhjärtat är beställt från Strössel och annat.

När Maja i somras deklarerade att de var ett prinsesskalas som hon ville ha började jag genast skissa fram idéer. En av mina favoritbloggar inom bakning är Pink Pastry och Viktorias fantastiska Pink Paris-examenskalas inspirerade mig till tusen – som ni säkert märker när ni klickar in till henne. Därifrån fick jag många idéer och recept. Ett av dem är cupcakes.

Vaniljcupcakes med klassisk frosting
ca 14 mindre

Börja med att baka muffinsen

Du behöver
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl vaniljyoghurt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna som du sedan rör ned i äggblandningen.
4. Rör i smöret och yoghurten.
5.Fördela smeten i formarna. Jag lade smeten i en spritspåse utan tyll för att smeten skulle fördelas snyggt och för att undvika spill. Fyll formarna till 2/3. För att få bäst resultat rekommenderar jag dig att använda en muffinsplåt.
6. Grädda mitt i ugnen tills smeten är torr och bakverken fått en gyllene färg. I min ugn tog det ca 13 m. Låt svalna.

Medan bakverken svalnar kan du förbereda frostingen, det här är Leila Lindholms recept, som både jag och Viktoria använder.

Frosting
Du behöver
60 g mjukt smör, ta ut i god tid så att de blir riktigt mjukt
100 g philadelphia eller annan cream cheese
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Gör så här
Vispa samman alla ingredienser. Häll ner frostingen i en spritspåse som du försett med en tyll som är ganska vid. Lättast är det att börja spritsa längst ut, längst upp på muffinsen och sedan med lätt handrörelse spritsa runt, runt, som en kanelbulle innan du avlsutar snyggt i mitten. Jag dekorerade cupcakesen med rosa chokladhjärtan och en egengjord caketopper i form av stickers som var festens symbol.


Cupcakesställningen är från Åhléns.

4 tankar på “Prinsesscupcakes!”

  1. Tack snälla söta du! Blir riktigt rörd när jag läser dina fina ord. Om jag hade varit Majas gäst hade jag varit imponerad när jag gick hem, allt ser så fint och gott ut. Supersöta små stickers, kul med samma genom temat. Visst finns det hur mycket söta stickers som helst på etsy!? FIck ni mycket över efter kalaset? Brukar vara ett problem för mig. Stor kram!

    1. Och tack söta du! Jag äääälskar etsy.com. Det blev en hel del över men jag löste det med att bjuda hit mammagruppen på fika imorgon, hoppas de kommer hungriga 🙂 o så har vi förstås gott loss lite idag oxå 🙂

  2. Vad fint du fixat!!!!!! Ser helt underbart ut, förstår att maja var nöjd!!!
    Baktokig som jag är så ser jag fram emot recepten 😉 tårtan med rosetten ser ju helt galet fin ut!!

    kram

    ps) bilderna blir ganska tokiga, de ser alldeles utdragna ut här hos mig???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.