Välkommen in till Maja

I veckan gjorde vi om lite i Majas rum och jag tänkte visa er hur det ser ut inne hos henne. Maja fick det lite större av lägenhetens två sovrum, mest för att vårt sovrum ligger i anslutning till balkongen och den vill vi kunna ha tillgång till även efter Maja har somnat om kvällarna. Nuförtiden går det ju ändå inte eftersom Ebbot förhoppningsvis sussar sött i sin spjälsäng som står i vårt rum då, men ändå. Majas rum går, liksom nästan allt i resten av hemmet i vitt och mjuka pasteller. Hennes kök har länge stått i vardagsrummet för att uppmuntra till lek men det fick nu flytta in i rummet och det blev jättebra! Maja trivs väldigt bra i sitt rum och jag tycker att det är mysigt där så vi är ofta där på eftermiddagrna både Maja, Ebbot och jag. ”Fikar”, läser böcker, ritar eller spelar spel. Här får ni kika in.

Kök från Ikea, stoppad pall är arvegods, varuvagn från Gekås

Matgrupp och matta från Ikea. Tepeten från Sandberg och de vita skåpen från IKEA följde med från de förra ägarna. Jag är inte helnöjd med skåpen eftersom de sitter mitt på väggen och är ganska små men jag är rädd att tapeten blir ful om vi tar bort den.

Våningsfatet är en prenumerationsgåva från Lantliv, de virkade bakverken från en kollega till T och smyckena är egentilverkade. Brickan är från Gekås och spegel och vas samt blommor fårn IKEA.

 

Sänghimmel från Ellos, säng, sängbord och lämpa från IKEA. Docksängen är från min gammelmoster Dudda från början och den lekte jag med när jag var liten. Boklådan är från Gekås. Sängkläder från H&M Home och nallen Bertil är från Teddykompaniet och den fick Maja av Dudda när hon föddes. Tavlan är en dopgåva från Sophie och Lea.

Fiffihuset är ett dockhus som Maja fick av Ebbot när han kom ut ur magen och vattenkannan är köpt på Barnbutiken

Maja fick också en fredagsblomma. I bakgrundne skymtar elefanten Eddie som Maja fick i ettårspresent av Nicole o co

I en ommålad Malmbyrå från IKEA finns alla kläder. Tavlan och lampan är också från IKEA. Ängeln och Maja-spargrisen är dopgåvor och Born to shop-grisen är också en gåva.

7 tankar på “Välkommen in till Maja”

 1. Så fint hon har det!
  Lite mer tacksamt att göra fint i rummet till en pysslig fyraårig flicka än till en busig tvåårig kille som ääälskar att hälla ut allt Lego på golvet och ständigt flyttar runt på stolar och bord… Pust! Än så länge kan jag ha fint och ordnat på lillans rum, men det är väl bara en tidsfråga…:-)

  Jag tycker att tapeten är fin. Lite termoskänsla! Vi funderar på att tapetsera en fondvägg i Vilhelms rum så att det blir lite mer liv och färg. Men vi kanske väntar ett år så att han kan vara med och välja…

 2. Så fint hon har det. Du jag har en liten fråga. Har för mig att jag har läst på bloggen att du har handlat från debenhams hemsida. Var det så? Och i sådana fall, var det svårt? hur gick du tillväga? Stor kram!

 3. Mia: Jag kan tänka mig att det är svårare med en busig tvååring. Maja leker mycket med sina saker och stökar ner något ofantligt men hon är rädd om sakerna. Ebbot har ju inget eget rum, men det blir spännande att se om han kommer kunna hålla sig på mattan 😉
  Viktoria: Inte från Debenhams men från Marks&Spencer, då gick det väldigt smidigt. Jag har för mig att jag betalade 5 pund i fraktavgift, det tog ca en vecka för leveransen och jag fick hämta ut paketet på postens företagscenter av någon underlig anledning. Kolla bara upp terms&deliviry, shippar de till sverige tror jag inte att det ska vara några problem att beställa från Debenhams.
  Sofie: Tack, hon trivs fint.

 4. Så himla fint!!Nu blev jag sugen att byta rum med barnen (har en 4 åring och en 2 åring) så att de får det större sovrummet 🙂

 5. Åh vad roligt att se! Uppskattade även bakguiden. Ser fram emot resetipsen (du tidigare pratat om att du skall blogga om när du får tid) med spänning! Är särskilt intresserad av att få höra hur rhodosresorten var i jämförelse med denna. Har inte varit på någon av dessa, men på resorten i Alcudia och gillar konceptet skarpt.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.