Guide: Baka med barn

En av Majas absoluta favoritaktiviteter efter dagis är att baka. Det är ju även en av mina stora passioner så vi bakar så ofta som midjemåttet tillåter. När du bakar med barn gäller det att vara utrustad med en stor dos tålamod. De är ivriga, röriga och har inte alls samma precisionsförmåga som vi vuxna. Jag kan säga att köket oftast behöver saneras när vi är färdiga, men det är kul och dödar lite av de långa eftermiddagarna vi har i veckorna. För att göra processen lite smidig brukar jag förbereda innan vi sätter igång. Jag häller upp varje ingrediens i separat skålar, på så vis är det enklare för Maja att göra iordning smeten än att vi ska hålla koll på decilitermått och matskedar. Allra oftast börjar bakstunden med att Maja får ta ner min stora formburk och välja vilka formar vi ska använda. Sedan kopplar vi i kitchen aiden – ett mycket bra hjälpmedel när man bakar med barn i köket, det går mycket fortare då. Å andra sidan kan jag tänka att barn uppskattar själva rörmomentet med manuell bakning. Vi häller i innehållet från skålarna allt eftersom enligt receptet. Maja älskar att sätta ner formarna i muffinsplåten och jag fördelar smeten rätt.

Bästa momentet är när skålarna ska slickas

Maja orkar sällan vara med under hela cupcakesbaket, så då är det skönt att få gå in till sig och leka lite

Resultatet blev vaniljcupcakes med lemoncurdgrädde i nya former som jag klickat hem från Strössel & Annat, perfekt med lite mindre formar. Dessa är dessutom är fettbeständiga vilket ger ett väligt fint resultat eftersom fettet från smeten inte kryper igenom formarna som det lätt gör med vanliga. Vi provsmakade skapelserna idag eftersom sis är här och de var såååå goda!

1 tanke på “Guide: Baka med barn”

  1. Är grymt imponerad över dina bakningsfärdigheter. Själv har jag varken tålamod eller tid men det kanske är lika bra, skulle rulla fram om jag fick till sådär snygga cupcakes 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.