Kärt återseende

Igår lovade jag Maja att hon skulle få bestämma vad vi skulle hitta på efter dagis idag. Hon ville baka muffins ”med strössel” – cupcakes finns inte riktigt i ordförådet ännu. Jag lyckades modifiera lite och det blev äppelmuffins utan pynt då jag sett ett smarrigt recept i senaste Elle som jag så gärna ville testa. Oj så gott det blev! Vi åt varsin till efterrätt efter middagen och jag ska ta en till till Leila Bakar ikväll – ”måste” fika till det programmet, det vattnar så mycket i munnnen annars. Maja tröttnade på bakeriet efter ett tag, men det gjorde inget eftersom jag fick lite ensamtid med kitchenaiden som jag saknat på semestern. Något annat jag saknar är lite höstiga formar, så det står numera på önskelistan.

Min lilla co-bagerska i bästa fotominen (?)

Lillfis fick sitta i stolen och tugga på en slickepott, närmare bakning än så kommer han inte än så länge

 

 

Recept ca 10 miffins
Du behöver
1 ägg
1 skalat och hackat äpple
125 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl kefir eller mjölk (vi använde turkiskt yoghurt)

Gör så här
Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner filen/mjölken/yoghurten i det smälta smöret och vispa sedan ner ägget i blaningen. Tillsätt vätskan till de torra ingredienserna och blanda till en slät smet, rör sedan ner äppelbitarna och fördela dem i smeten. Häll i smeten i formarna så att de fyller 2/3. Använd en muffinsplåt för bästa resultat. Grädda i ca 25 grader och njut sedan men en kopp kaffe, te eller ett glas iskall mjölk.

 

Recept från Elle september 2011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.