Key lime pie

Regnruskiga dagar som dessa gör mig så otroligt sugen på att baka. Tyvärr har det inte blivit något sådant för mig denna lördag, har pysslat med annat. Men jag tänkte tipsa om något som jag bakade i somras som blev så otroligt gott. Jag längtar tills jag ska baka den här pajen igen, det får nog bli till nästa gång mammagruppen kommer, de uppskattar nog bakverk efter en rejäl höstpromenad. Key lime pie har jag länge velat testa och jag bakade efter Leilas recept på semestern när vi var med släkten på västkusten. Jag tipsar er att göra det samma, ni kommer inte att ångra er.

Du behöver

200 200 g digestivekex
100 100 g smör
1 1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 4 st ekologiska äggulor
5 5 st limefrukter, skal och saft
Vispad grädde
1 1 st limefrukt till dekoration

Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader. Krossa kexen i mixer eller för hand i plastpåse och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut blandningen i en form så att blandningen täcker botten och kanterna. Förgrädda i ca 10 min i mitten av ugnen. Medan kexbottnen svalnar blandar du kondenserad mjölk, äggulor, rivet limeskal och limesaft. Låt smeten dra i minst 30-60 minuter, därefter silar du smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. Fyll pajskalet med smeten och grädda i ca 20 min, smeten ska stelna. Låt svalna och dekorera med skivad lime och servera med vispgrädde.

1 tanke på “Key lime pie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.