Kulturpremiär

Igår gick jag och Ebbot på museum för första gången tillsammans. Som eminent sällskap hade vi min älskade sis tillika Ebbots högst avgudade moster/gudmor. Valet föll på Fotografiska, som jag hittills alrig lyckats besöka trots att museumet har bjudit på många intressanta utställningar som jag velat se. Vi startade med en fika i caféet som hade supersnygg atmosfär och utsikt att döda för. Jag åt en ljuvlig chokladkaka med vispad grädde och hallon, så gott och så mäktigt, fick lämna hälften. Därefter såg vi på utställningarna. Jag fastnade extra för I want to live close to you av Jacob Felländer och The invisble man av Liu Bolin. Och jag blev väldigt inspirerad av Nothern women in Chanel av Peter Farago och Ingela Klemetz-Farago. Ebbot blev mest imponerad av informationsbrochyren som han genast satte igång ochatt tugga på. Efter besöket blev det söder runt, regnet hängde verkligen i luften hela dagen men det började aldrig regna. Det var dock bara ynka femton grader så vår vackra huvudsad bjöd inte direkt på fantastiskt promenadväder. Vi hittade ett litet krypin på söder som jag inte minns namnet på där vi åt riktigt god och riktigt billig husmanskost. Jag åt kalvfärsjärpar med kantarellsås, mums! Ebbot satt mest och sög på apelsin och smörgåsrån och var på ett strålande humör. Han gillar att vara i farten, även om han sover väldigt illa då -för mycket ljud och för mycket att upptäcka. Det var en supermysig dag, tack syster!

Bebisgos på caféet. Ebbot i suit från Cubus.

Goood fika

Vackra Stockholm

Redo att se utställningarna

Promenad på söder. Den här ställningen har varit räddningen dessa dagar då vi ännu inte fått till ett sittdelsbygge. Ebbot kikar förtjust över kanten på allt som rör sig. Här ser ni också nya suffletten, ska visa ordentligt hur den ”nya” buggan ser ut när sittdelen är på plats.

Stora killen som sitter med vid lunchen, ser ni hur han med stor beundran tittar på Elin?

 

Ps. Kan tipsa om att Fotografiska har flera spännande fotokurser. Bland annat en som skulle passa perfekt för mig, en kurs för föräldralediga där man lär sig att utveckla sitt fotograferande och då framförallt porträtt. Åh, vad jag skulle vilja gå den kursen. Tyvärr är den fasligt dyr, men drömma går ju…

1 tanke på “Kulturpremiär”

 1. Hej!

  Vill informera om att vi på Bloggextra.se nu drar igång en tävling där alla våra medlemmar kan vinna 3 veckors fri annonsering på vår framsida och presentkort till SF-bio. Det är gratis att bli medlem. Läs mer på vår startsida!

  Vi har flera tjänster att erbjuda till bloggar:
  *Omröstningar
  *Frågelåda
  *Dagens Outfit
  *Bloggtips
  *Blogghjälp

  Hoppas vi ser dig snart!

  Mvh
  /Bloggextra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.