En ny tid

Hej vardag! Bloggen fick sig en liten paus under semestern. Jag kände att jag ville lägga all fokus på min lilla familj när vi äntligen var lediga tillsammans så länge. Vi har haft det så bra och är riktigt fulltankade med ny energi. Imorse började vi vårt vanliga liv och även om det är hemskt skönt att gå och skrota och kunna ta dagen som den kommer är det också trevligt att få lite struktur på vardagen. Vi är redan i augusti och hösten närmar sig med stormsteg. Jag njuter av att få ta emot den på hemmaplan som mammaledig. Jag har flera härliga höstprojekt på gång, framför allt två större. Det första jag ska ta tag i är vår lille pojks rutiner. Han sover illa på nätterna och dagsovpassen ser inte alls ut som jag skulle vilja. Fram tills för någon månad sedan åt han ofta, ofta på nätterna och då fick jag tipset av bvc att ge honom vatten nattetid. Men nu har det också blivit en vana och jag tycker att det är en dålig sådan, han vaknar och vill dricka flera gånger per natt. Därför ska jag jobba på att han för det första inte dricker vatten nattetid, ett mål mat efter klockan fyra är okej även om jag gärna ser att även den ovanan snart är ett minne blått. Han ska också få lära sig att sova hela natten i sin egen säng. Nu sover han tills tolv-ett i sin säng, sedan får han komma över till vår. Under semestern har det sammanträffat med när vi går och lägger oss men eftersom vardagen är här kommer vi inte vara några nattsuddare längre. I och med att vi har varit lediga har vi inte heller haft några tydliga dagrutiner på Ebs och jag tror att det straffar sig. Jag är en vän av ordning och gillar tydliga rutiner, det mår hela familjen bra av. Så tanken är att Ebbot ska få frukostgröt runt åtta för att sedan kunna somna i vagnen eller hemma i sängen efter att vi har lämnat Maja på dagis vid nio. Sedan hoppas jag att han kan komma upp i en timme till en och en halv timmes sovpass. Så småningom kommer han att börja äta lunch och sedan ser jag gärna att han sover ett liknande pass på eftermiddagen. Han äter i dagsläget middag vid fem-sex. Det enda som har varit tydligt under ledigheterna har varit kvällsrutinerna, båda barnen sover oftast innan åtta, även om vi får gå in och peta in Ebbots napp både en och två gånger under kvällen. Snart tänker vi börja ge honom välling och då kanske han blir mättare och kan sova mer sammanhängende nattetid?

Det andra höstprojektet är att pyssla lite här hemma. Jag har fått flera nya idéer på hur jag vill att det ska se ut och jag ser fram emot lite förändringar. Jag har även en liten ”fixa”-lista där diverse omorganiseringar i skåp och lådor står med.

Nu håller ju inte vardagen på så länge, om tre veckor åker vi fjorton dagar till Teneriffa och jag tror att det är först efter den resan som jag kommer att känna att vi är tillbaka i rutinernas tid på riktigt, då är vi redan inne i september!

Nu blir det lunch, ska passa på när Ebs sover. Båda barnen vaknade för övrigt innan sex idag så det blev en tidig frukost, därför är jag vrålhungrig nu!

5 tankar på “En ny tid”

 1. Det är sjukt jobbigt med struliga nätter, lider med dig!! Olivia sov ju som en kratta ända tills för något år sedan. Så jag är sååå tacksam för att sebbe verkar sova bättre. i början käade han varannan timma om nätterna men för ett par veckor sedan så somnar han vid 20 och sover oftast hela nätterna utan ett pip i sin spjälsäng. I bland vaknar han vid 4-5 snåret och käkar men somnar sen om och det kan jag absolut leva med! Hoppas han sover bättre med välling i magen! Har ni testat att ge ett mål ersättning innan läggdax? En del sover ju bättre på det!

  kram

 2. Men det måste vara skönt att ni snart åker på semester igen. Sådär borde det vara jämt. Två veckor vardag, två veckor semester 😉
  Känner på mig att det kommer bli en fab höst!

 3. Vickan: Ja, jag minns hur tufft ni hade det med lilla olivia och det är helt galet jobbigt att inte få sova. Tur att Sebbe verkar ha hajjat det här med skönhetssömn. Jag ammar inte så ersättningstipset funkar nog tyvärr inte eftersom han redan får det 🙁
  Anna: Tack, det tror jag med. Nu gäller det bara att få till dem 🙂
  Anna: Jag hoppas också på en fantastisk höst!

 4. Aha nä då får vi hoppas på vällingen i stället 🙂 finns ju välling från 4 mån så det funderar vi på att bärja med snart oxå, han är ju redan över 4 mån. Tiden går så fort!!!
  kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.