Tack skansen!

Vilken underbar dag vi hade igår. Bästa skansenbesöket ever. Vädret var finemang, det var inte för mycket folk, vi åt och drack gott och kidsen var på bra humör hela dagen. Här kommer ett bildregn:

Så söt ekorre som satt och knaprade brända mandlar invid ståndet på torget. Det kändes inte lika härligt när vi fick se att ekorren var fatsbunden! (Ni kanske kan ana snöret på marken)

Fult knep att få uppmärksamhet, som ni ser fungerade det. Alla vile fotografera den söta ekorren. Behöver jag säga att det inte blev några mandlar köpta?

Bland det första vi gjorde var att leta upp napplämnnigsstället. Lill-skansen är stängt för renovering, som någon av er påpekade i nappinlägget nedan -Tack för all fin pepp där! Det finns ett mini-skansen med getter, kaniner och marsvin. Intill djuren finns en byggnad där du kan rita, äta matsäck och lämna dina nappar. Jag sa till Maja att katterna åkt till Lollo o Bernie i Grekland på semester men att de får napparna när de kommer hem. Hon gick med på det, mot att jag fick lova att vi skulle komma tillbaka och se att de lekte med hennes nappar när katterna kommit hem igen.

Vi hade lagt napparna i en påse och Maja hade skrivit ett kort med en hälsning till katterna. Hon skrev det nästan själv, jag fick hjälpa till med de svåraste bokstäverna. Jag var så impad, jag visste inte att min snart fyraåring kunde skriva bokstäver! Det var inga problem att lämna napparna, det var Maja som insisterade på att vi skulle göra det först. Efteråt ritade hon en teckning till katterna. Igårkväll när jag skulle lägga henne var det lite ”Godnatt Alfons Åberg” med jag är törstig, jag behöver gå på toa, jag fryser, jag vill byta nalle. Men sedan kom pappa hem mitt i allt och efter lite sånger från honom somnade hon snällt. Hon nämnde inte nappen ens. Sedan sov hon hela natten till sex. Att det var så svårt att somna kan lika gärna bero på att hon slocknade på tunnelbanan på väg hem igår och sov som en stock i en halvtimme – tur att vi hade kex kvar som jag kunde muta med så att hon ville vakna annars hade vi nog fått sitta kvar på tuben några varv.

 

Hej då!

Stolt tjej som fick intyg.

Vi avslutade besöket med en glass vid solidsscenen. Jag tog en mjukglass med polkaströssel. Gud vad god den va, första mjukglassen i sommar. Jag vart dock övermätt och var mätt ända till middagstid fem timmar senare. Maja imonerad genom att trycka i sig en hel spirello nästan helt utan spill.

Busebs fick tag i pappersservetterna

Hos moster, båda barnen är störtförälskade i sin gudmor

Här är han VÄLDIGT lik sin pappa även om pappa dreglar lite mindre 🙂

 

Gos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.