@the beach och hej då nappen

Dagarna spendar vi vid stranden. Min kära syster har semester och hon hänger med oss och avlastar enormt eftersom jag är hemma själv med två barn. Det är inte riktigt sommar förrän man har suttit på en filt med solen i ögonen och det stojar av barn runt omkring en. Ebbot tycker att det är lite varmt, men idag fick han en ny leksak så han var ganska nöjd. Maja gillar att vara där men hon vill bli sysselsatt hela tiden. Det ska spelas, ritas, bygga sandslott, ”bada” – hon tar sig sällan längre än till fotknölsdjupt vatten, lilla badkrukan. Däremllan vill hon mest ha glass hela tiden. Det är bra skönt att vara mammaledig på sommaren, särskillt när solen strålar.

Imorgon blir det dock ingen chans att jobba på brännan. Vi ska nämligen till Skansen. Mission nummer ett är att Maja ska ge sina nappar till katterna. Hon sover med napp och jag tycker att det är hög tid att hon lägger av med det. Vi har pratat om det här skansenbesöket hela våren jag och Maja, så hon är väl förebered. Dealen är att när hon sovit fem nätter utan napp får hon en present som en sporre. Hon har önskat sig en rosa morgonrock. Någon som sett någon fin?

Har ni avvänt era barn med napp? Hur gick det? Några tips?

Publicerat i Maja:

11 tankar på “@the beach och hej då nappen”

 1. Hej! Har följt din blogg ett tag, jag har två barn i fas med dina, då är det ju extra roligt att läsa! Napparna "tappade" vi bort, och sen var det inte mer med det. Lillebror vägrar napp så var det med det.. Ha en fin sommar!

 2. Det gick jättebra att vänja av Ed med nappen! Det hade jag aldrig trott :-O Han fick också present, först en Draken-bil som fick följa med hem från syrran i midsomras och ligga på hatthyllan och vänta på att han skulle vara redo och sen efter två nätter åkte vi och köpte 4 st bilar han ville ha. Imorrn har det gått en vecka och han sa senast idag att "men mamma jag har inte slutat med nappen än" men han tjatar inte och det är inte så mycket gnäll vid läggdags heller. Hade väntat mig mer…utbrott 😉

 3. Duktiga Maja som ska sluta med napp!
  Min snart 4-åring använder fortfarande och är inte alls sugen på att sluta. När hon blir 6 år ska hon sluta säger hon… Till hösten kanske säger jag.
  Ni vet väl att det inte finns några katter på Skansen just nu? Man kan lämna sina nappar till dem ändå i ett litet hus, men Lill-skansen är ju stängt för de bygger ett nytt. Tänkte bara att det kunde vara bra att veta eftersom ni har pratat mycket om besöket och så, så det inte blir alldeles galet när ni kommer dit.
  Lycka till imorgon!

 4. Å lilla snuttan! Eller ska vi kanske säga stora snuttan! Både jag och Jonas klurade på om visste om det fanns en fin rosa morgonrock någon stans (typ Gant;) till Maja. Men ingen som vi kan komma på. Vi hejar på er och hoppas att det går bra med nappavväning och morgonrocksletande. ha det så mysigt på Skansen!:)

  Kram fr fam Wårdh:)

 5. Nappmonstret kom å hämtade Rasmus nappar å då tyckte han att d vá helt okej för så länge d inte vá vi som tog dom så gick d bra 😉

 6. Min 3-åriga dotter lämnade sina nappar i skogen till tomtebebisarna för bara ett par dagar sen. Det har gått över förväntan. Hon har nämnt nappen nån gång, men utan problem accepterat att de är lämnade. Nätterna har gått utmärkt utan & det trodde jag aldrig! Det här fixar ni.. Kram

 7. När min lillasyster var liten som & napptokig lämnade hon napparna till trollbarnen i skogen, eftersom det inte har några egna… Låter som Fridas!

 8. Härligt och mysigt ni har det!! Jag gav mina nappar i ett paket till tomten. Funkade bra! Min brors äldsta, Maja hon slutade för att tandläkaren sa att du måste för hon slog i framtanden. alla sätt funkar bara man är eniga. Kram på er i sommarvärmen!!

 9. Härligt och mysigt ni har det!! Jag gav mina nappar i ett paket till tomten. Funkade bra! Min brors äldsta, Maja hon slutade för att tandläkaren sa att du måste för hon slog i framtanden. alla sätt funkar bara man är eniga. Kram på er i sommarvärmen!!

 10. Vår 4-åring fick för precis en vecka sedan gå till leksaksaffären och köpa avd hon ville för sina nappar som hon sedan betalade med 🙂 (jag gick till kassan och förvarnade expediten innan så hon var med om på det :-)) Det blev ett Fiffi-hus. Hon har frågat efter nappen två gånger under denna veckan man har köpt att de ju är borta nu trots att lillasyster har napp. Lycka till!

 11. stora tjejen maja!

  vi håller på med avvänjning här hemma. filipe bygger lekstuga till Livia på landet, och när den står klar lägger vi napparna i nya rosa brevlådan så rumpnissarnas bebisar får dom 😉 sporren är en invändigt rosa stuga med fåglar på väggarna och en springcykel. trevlig sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.