Äntligen

Jag har varit på jakt efter en söt tunika som jag kan ha över amningslinnen till jeans eller shorts och jag har nog äntligen hittat en bra. Den kommer från H&Ms conscious collection och har väldigt fina detaljer.

I övrigt har jag träningsvärk idag. Jag och Ebbot var på vårt första Mamma/Baby core-pass igår med några från mammagruppen. Det var riktigt roligt och sjukt jobbigt. Jag är så grymt otränad. Min ryggvärk som jag blev sjukskriven för i slutet av graviditeten har inte gått över och jag har förstått att kroppen är svag. Jag känner mig gammal och sladdrig, inte frisk och fast som jag skulle vilja. Det är dags att ta hand om min kropp! Därför hakar jag på Victorias 100-dagars utmaning – nu ska jag bli en hälsosammare och piggare mama! Nu ska gravidkilona bort (tror de är 5-6 stycken kvar, har ingen våg så det ska fixas i helgen, sanningen i vitögat ni vet).

Mitt upplägg:
* Regelbundna mattider
* Inget onyttigt (läs godis och glass och framförallt LÄSK – mina ovanor) i veckorna, efter kl 18 på fredagar fram till söndag är det ok dock inte 24 timmar om dygnet, med måtta!
* En matdag ska se ut så här: (cirkatider)
07.30 Frukost
10.00 Lättare mellanmål
12.00 Lunch
15.00Mellanmål
18.00 Middag
20.30 Kvällsmellis
*Promenader och coreträning (minst en gång i veckan, det finns pass både tisdag och torsdag)

När det gäller kosten är jag lite nyfiken på LCHF i veckorna. Har varit sugen ett tag att testa det upplägget. Är det någon som vet hur det är med LCHF och amning? Är det ok? Måste läsa på lite känner jag, men just nu satsar jag på mindra kolhydrater och mer protein och fett (nyttiga fetter då förstås).

Så där ja, nu har jag ”outat” mig för er, bra är väl det för då kan jag inte backa ur. Om 102 dagar hägrar en semesterresa och där vill jag vara stolt över mig själv! Tanken är inte att svälta eller hysteriträna utan hitta ett levnadssätt som jag trivs med och som jag mår bra med.

 

4 tankar på “Äntligen”

 1. Vad kul att du hakar på, heja oss!! om 100 dar är de här extrakilona väck ska du se och vi i bättre form än nånsin 🙂 peppar
  Vart ska ni på semester?? vi har oxå en resa som mål, efter de 100 dagarna bär det av till mallis (sunwing med lollo & bernie förstås 😉
  kram

 2. Både jag och J körde LCHF under hösten när Malte hade kommit, då delammade jag. Körde ganska strikt (20 g koisar om dagen) och gick ner sju kilo. J gick ner det dubbla!

  Kör om du kan! Det är tungt de första två tre dagarna, sen känns det hur naturligt som helst!

 3. Vickan: det blir Lollo o bernie för oss med, på Teneriffa 🙂 jag är så taggad nu!
  Alex: toppen! Då kanske jag försöker mig på lchf.

 4. Jag och sambon har kört LCHF fast inte stenhårt och min mage mår mycket bättre utan allt bröd och potatis och pasta…inte alls lika svullen och bubblig i magen…mitt mål var inte att gå ner mer än några 2-3 kg men jag mår mycket bättre! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.