Första majlördagen 2011

Dagen började ju fint och den fortsatte minsann i samma anda. Sekunden efter att jag tryckt på publicera kom min älskade lilla familj hem och sushi hade de med sig, mums! Efter diverse lunchintag för hela familjen gick vi ner till parken igen där det var någon slags familjedag. Halva dagis var där och Maja lekte och lekte. Hon är så fin när hon springer omkring och busar med sina kompisar. Hemma igen blev det lek på golvet och sedan tacomiddag. Nu har jag hoppat i pyamasbyxorna och laddat med godis i soffan, strax börjar filmen. En riktigt, riktigt bra dag.

Piggare mama i all h&m.

När Ebbot inte sov softade han i vagnen i bodysuit från Ej Sikke Lej, kofta från Lindex och mössa från Pop.

Maja bjussade på glass i ”Kiosken”

Min fina, fina kille.

 

2 tankar på “Första majlördagen 2011”

 1. Hej!

  Jag tänkte fråga om din utbildning som du läste på Södertörn, visst var det journalistik? Läser nämligen journalist utbildning just nu och oroar mig jämt över jobb situationen. Har läst din blogg i några år och ville höra hur det kändes och hur fort det gick att få jobb efter examen 🙂 Vet att konkurrensen är hård!

  Jätte härlig blogg förresten 🙂
  Kram!

 2. 2011-05-11 @ 09:35:06

  URL: http://g

  Postat av: Stina

  Emelie: Kul att du gillar bloggen! Jag gick ett program som hette Samhällstudier med praktisk journalistik på Södertörns högskola. I programmet ingick 8 veckors praktik och efter det valde jag att lägga till ytterligare en praktiktermin för att få mer arbetslivserfarenhet. Jag var ca 7 mån på veckorevyn. Mitt största tips är att verkligen ta till vara på din praktik, det är där du sätter "standarden" för din karriärstart. Jag jobbade stenhårt på min praktik och det lönade sig. Formgivaren på VR hade lagom till att jag skulle börja söka jobb efter föräldraledigheten (jag slutade skolan i maj 07 och Maja dök ju upp i okt samma år) hade hon ett nytt jobb på Allt om Bröllop där de sökte en reporter, hon kom ihåg mig som en trevlig och duktig tjej och tipsade chefredaktören om mig och efter intervju var jobbet mitt. Så jag fick jobb ganska "enkelt". Men det är en tuff bransch och jag tror att de allra flesta får jobb genom att känna någon eller känna någon som känner någon. Genom praktiken får du första kontakterna till ditt blivande nätverk, vårda dem!
  Jag var också väldigt orolig, särskilt under mammaledigheten. Det är svårt att få jobb. Men är du beredd på att bredda din sökning, till informatör, webbredaktör osv finns det lite fler jobb. Du ska verkligen vilja jobba med det här till 110% och ha lite skinn på näsan för att lyckas. Ett stort lycka till och kom gärna med fler frågor om du har några!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.