Sleeping beauty

Vi har fått en riktigt liten sovbebis (om vi bortser från inatt då det var en hel del snuttande, ätande och skrikande mellan varven men då var det första röriga natten sedan guldgossen föddes). Vid sex veckors ålder har vi börjat märka en viss regulbundenhet hos Ebbot. Vi går upp vid sjutiden, då hinner han äta två gånger innan vi lämnar Maja vid dagis klockan nio. Efter det brukar vagnen vara i rörelse en stund, antingen med promenad eller någon dejt och då somnar Ebbs gott. Sedan sover han i ett sträck fram till ett-två någon gång! Helt otroligt. Efter det blir det en matomgång till innan han får hänga med i Babybjörnen till dagis. Där i nickar han till igen och sover en stund. Sen är det mest mat, mat, mat varvat med små nappar/dåsar på mig eller hänger med i selen under eftermiddagen och när jag fixar middag och lägger Maja vid sjutiden. Sedan äter han rejält och somnar på mig i soffan. Ibland sover han fram till 01-02 då, men oftast vaknar han till och vi somnar tillsammans vid 22.30 ungefär efter ett matpass. Sedan blir det två-tre matningar under natten där första sovpasset är ungefär tre-fyra timmar. Visst finns det dagar då det inte ser ut såhär (idag somnade han tex inte ordentligt förrän vid 12.30) men jag märker ändå ett mönster.

Idag var vi förresten hos BVC, han väger nu 4 440 g och är 57 cm lång, stora killen! Ska rota fram Majas bvc-bok och jämföra med hennes siffror vid samma tidsperiod. Han följer sin kurva (medelkurvan) fint och det känns och syns att han blir större. Snart är det dags att testa storlek 62. Spännande! Tänk var häftigt att jag genom min kropp kan göra att han växer så det knakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.