Upp och ner

Efter en hängig vecka verkar det nu ha vänt. Usch, har verkligen haft noll energi och jag hade några riktigt tuffa dagar. Nu hoppas jag kunna lämna feber, mjölkstockning, trötthet och andra tråkigheter bakom mig och kunna njuta av mitt liv som mammaledig. Som tur är har jag fått världens snällaste barn och världens bästa pojkvän som lyfter upp mig när jag inte riktigt orkar stå själv. Min älskade mamma har varit här i omgångar och hjälpt mig med Maja, stoppat i oss mat och sedan i säng.

Nåja, nog om det. I helgen har vi tankat energi. Min kära lillasyster hade 25-årsfest i lördags och där gjorde Ebbot succé, första festen för vår lille pojke. Tyvärr var ju min energinivå låg men vi stannade över middagen. Maja hade lyxkväll hemma hos farmor. Igår gjorde vi en favorit i repris, förmiddagsfika på favvofiket i centrum där vi fikade oss igenom Ebbots första veckor i livet. Så mysigt! Äntligen ett riktigt bra café på hemmaplan. Mitt i fikat anslöt Maja, hon fick pannkakor och sedan gick hon och jag till H&M. Där blev det fina vårkläder och välbehövda hårspännen och snoddar. Det var första gången hon och jag hade en egen shoppingtur och jag tror att vi uppskattade det båda två. Jag ska verkligen försöka få till lite fler dejter med min dotter. Har lite dåligt samvete för att jag inte riktigt har tid för bara henne. Jag hoppas att vi snart landar lite mer i det nya livet så att vi kan ha lite mer tid.

Ebs har fått ett babygym. Han gillart! Ligger där och sprattlar och tittar. Maja tycker att Pingu-gymmet är himla fint och skulle nog helst flytta in och bli bebis igen.

5 tankar på “Upp och ner”

 1. Jag kände precis som du förra året när lillebror här hemma var nyfödd! Vi fick också en tuff start med RS-virus och kolik och jag hade ständigt dåligt samvete kändes det som! Men du ska se att det blir lättare! Snart är våren och sommaren här också då får vi ny energi! Kram

 2. Vill säga GRATTIS till fantastisk liten Ebbot och fin mamma!

  Du skriver så fint och det är ju så många som känner precis som du. Känslorna efter en liten nyfödd går verkligen upp och ner även om KÄRLEKEN alltid är lika oändlig så är det lätt att känna sig otillräcklig och som världens tröttaste. Det vet jag att jag gjorde och det var så skönt när min mamma sa till mig " Det är ok, känn vad du känner och förstå att det är ok! Du är ändå världens bästa mamma!"

  Kram till dig!

  ida & Nike, gingerbreadhouse.blogg.se

 3. Sandra: Usch för RS, det är min största skräck just nu. Det är skönt att vi går mot ljusare och varmare tider och som andragångsmamma vet man ju att det mesta går över 🙂
  Katarina: Tack 🙂
  Jennifer: Tack kära du.
  Ida: Tack för dina fina ord, vilken klok mamma du har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.