Lata dagar

Dagens fika avnjöts på Waynes, latte och cheesecake. Mums!

Förlåt för att jag inte tittar in så ofta dessa dagar, nu när T är hemma har vi hamnat i ett skönt semeterlunk. Dagarna tuffar på, idag är det en månad sedan Ebbot föddes. Stora lilla killen som äter, äter och äter. Igår var vi på bvc, där visade vågen att han passerat fyrakilossträcket. Våra dagar består av lugna stunder framför en säsong 24, mysiga fikor med dn (eller dv för min del ibland) i centrum och soffhäng afterdagis med Maja. På måndag är det dock dags för T att börja jobba igen och ett annat liv börjar. Jag ska lyckas jonglera två barn både på morgonen och kvällen och håller som bäst på att luska ut hur jag ska fixa logisitiken. På måndag börjar en annan del av mammaledigheten, det ska bli så mysigt att vara hemma med bebis i vår. Långa promenader och mammahäng. Jag har flera vänner som precis har fått eller ska få barn och i april börjar mammagruppen på bvc. Sist fick jag en supergrupp, jag hoppas att det blir lika trevligt den här gången. Skönt att ha ett gäng på hemmaplan som man kanske kan promenera och luncha med ibland. Jag hoppas även att min syster får lite mindre att göra i skolan o på jobbet så att hon kan umgås med oss också. Men först och främst ska jag försöka komma in i lunket och fixa ruljansen.

Ni som är/har varit hemma med bebis och har ett större syskon, har ni några superknep? Hur löser ni vardagen? Har ni några tips på hur jag kan underlätta lämningar, hämtningar, matlagning och annat? Jag skulle verkligen uppskatta att läsa om era vardagslösningar.

5 tankar på “Lata dagar”

  1. Inga tips än, men däremot en fråga: Du har inga mammakläder du vill sälja? Maila i sådana fall. Jag minns det som att vi var ungefär samma storlek. 🙂

  2. Du kommer fixa det galant! Mitt bästa tips är att hitta rutiner som passar er och följa dem 🙂 Det låter kanske enkelt och självklart, men för mig har det varit det som gör att allt liksom håller ihop. Jag är själv med mina två hela tiden så det är viktigt att få flyt i vardagen.

  3. Lägg fram allt på kvällen (kläder etc) – förberedelse är mitt tips!

    caroline (Ruts mamma): jag har mammakläder (gravid) att sälja! Storlek runt 36. Maila mig gärna på emelielundin@gmail.com

    //emelie

  4. Detkommer ge sig efterhand. Du kommer på små knep som funkar för er. Första tiden är lite svettig innan man kommer på tricksen för just dina barn. Jga körde så att i början lagade jag middagsmaten innan hämtningen för då kunde jag soffhänga och amma lilla och underhålla stora utan att rusa runt med middagsmaten också. Varefter lilla blev större så kunde jag slappna av och lagade mat efter hämtning istället 🙂

  5. När mitt sista barn kom så hade jag min dotter på 2 1/2 år hemma tills hon närmade sig 3 årsdagen,fick ingen plats på förskolan och vi var nyinflyttade.När förskolan började så flöt allt bara på ,kändes skönt att få lite mer egentid med min lilla tjej.Har inga direkta råd att ge men det brukar lösa sig:)visst var det tufft första tiden att ha bägge hemma samt skolbarn på det.kram och lycka till från en fyrbarnsmamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.