Första mötet

Fredagen den 11 februari vaknade vi upp med en sak på agendan: Föda barn. Det var dags för vårt planerade kejsarsnitt på BB Stockholm. När man pratar med andra så refererar nästan samtliga till det snökaos som rådde i Stockholm den här morgonen. Busstraffiken var inställd, förseningar enorma och mitt i kaoset stod vi och var tämligen oberörda. Vår förbeställda taxi kom i tid och vi anlände säkert till Danderyd klockan 07.00. Vi var först på plats, personalen hade fastnat på vägen.  09.04 började snittet, det kändes som om någon hade lagt en påse på min mage och bökade runt i den, jag kände alltså att de jobbade men det gjorde inte ett dugg ont. 09.07 hörs sen ett bebisskrik, det absolut finaste ljud i hela världen. Det kändes som en evighet innan han kom till oss på andra sidan skynket, i själva verket rörde det sig om sekunder. Så fort jag hörde hans skrik började mina tårar att spruta. Barnmorskan Maria kom runt och visade upp underverket, först såg jag inte vem det var med sedan gick det upp för mig: Vi har fått en son!

Efter lite avtorkning och navelsträngsklippning kom en stolt pappa ut med vår bebis till mig. Här är första bilden på mig och Ebbot:

 

Jag är så otroligt nöjd med vårt snitt, det är så skönt att få en rakt igenom positiv förlossningsupplevelse när det var ganska jobbigt sist. Personalen var alla så goa och det var en riktig fredagsstämning i operationssalen.  Allt gick så smidigt, operationen började 09.04 och 09.31 rullades jag ut till uppvaket. Där släppte bedövningen väldigt fort och jag kunde komma upp till BB redan vid 11.00.

Idag är min prins beräknade födelsedag, bf, men jag har ju redan hunnit njuta av honom i sex dagar!

6 tankar på “Första mötet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.