En bra dag

Just nu i soffan, lite trött mama oh en gosig bebis (soms somnat medan jag skrivit inlägget).

Idag har vi varit på ett litet familjeäventyr. Ebbot hade kontrollvägning på mvc (vi tillhör fortfarande bb sthlm eftersom det inte gått en vecka efter förlossningen ännu – det är inte klokt att han bara är fyra dagar, känns som jag känt honom en livstid). Jag har gått hos Barnmorskorna i Gamla Stan så därför skulle vi infinna oss där klockan elva idag. Om jag ska vara ärlig var jag en smula skeptisk och en skopa nervös, jag är ju förlöst med kejsarsnitt och det är ett rejält ingrepp. Har fått en miljard förhållningsregler hur jag ska sköta vardagslivet och kände väl mig egentligen inte redo för ett buss-tunnelbana-in-till-stan-bland-massa-människor-projekt. Men men, vi måste ju hålla lite koll på vår lille krabat. Vi var dock ute i god tid och jag kunde gå i min takt (myrstegens tid är inte förbi om man säger så). Maja var snäll nästan hela tiden (små utbrott som reaktion på allt det nya får man ju räkna med) och T var förstås med oss. Det hela gick så bra. Vi träffade en barnmorska, chitchatta lite om förlossning och amning, väga prinsen som förstås tappat i vikt precis som nästan alla nyfödda och knappar nu in på 3 440 g, lilla flugviktaren, men det var inte något som inte var inom normalspannet så vi är inte oroliga. Min mjölk har kommit igång ordentligt och amningen går som en dans. Det enda som är lite knepigt är att amma i sängen på natten, är ju lika rörlig som en skalbagge i ryggläge men vi får nog till det snart.

Jag hade också tappat i vikt, precis som nästan alla nyförlösta gör. Sju av totalt femton kilo är borta, en trevlig bonus även om jag verkligen inte tänker ge mig in i någon slags vikthets. Jag vill och måste äta för att försörja både mig och liten med energi och då ser jag gärna till att njuta av det jag stoppar i mun. Jag har för övrigt en personlig gourmetkock här hemma som fixar mat till mig så fort jag piper till.

Efter mvc-besök (vi sprang in i ”min” bm också, så hon fick se Ebbot, kul att visa upp honom när han är så färsk) gick vi lite längre bort på Skeppsbron (där mottagningen ligger) och åt lunch på Alberts & Jack. Efter den lite galna natten – vid 3.30 var hela familjen plötsligt vakna och allt var lite rörigt – kan jag säga att latten smakade mums. En varm lyxmacka och en gudomlig smörbulle till efterätt senare begav vi oss tillbaka i snöfallet. Innan hemgång var jag tvungen att titta in på Lindex för införskaffande av ny amningsbh, hade bara köpt en eftersom jag tänkte att det var onödigt att köpa fler om amningen inte skulle funka.

Ebbot trivdes finfint i sin vagn, han somnade efter mvc och sov sig igenom lunch, hemresa, shopping och när vi kom hem fortsatte han att sova. Fem timmar senare behagade prinsen att öppna sina vackra blå – vrålhungrig förstås. Sedan dess har vi mest marathonammat även om jag hunnit lägga lillan – min egentid med henne varje dag.

Nu blir det tidig kväll, är så trött efter rörig natt, frisk luft och stora äventyr. Imorgon väntar som tur är en lugn och skön hemmadag.

5 tankar på “En bra dag”

  1. Små äventyr blir SÅ stora första dagarna med ny bebis. Och nysnittad. När jag läste om er röriga natt kom jag ihåg vår första natt som tvåbarnsfamilj, lillebror vaknade och skrek vilket väckte storebror som sömndrucket utbrast: jag är rädd! Inte så konstigt kanske, helt nytt liv. Däremot har de nästan aldrig väckt varandra sen dess. Hoppas ni får riktigt mysiga dagar tillsammans nu hela familjen! Kramar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.