Sista dagen…

Oj, vad mycket känslor som susar runt i kroppen just nu. Snart, snart i mål. Imorgon är den stora dagen och det känns precis lika pirrigt som dagen innan julafton (fast gånger hundra miljoner förstås) och jag går och tänker på att det är sista dagen med jättemagen. Som även om den legat en bit på plus hela tiden aldrig känts särskillt stor, inte ens nu. Men om vi hade fött på annat vis kanske vi hade gått över lika mycket som med Maja och så skulle vi ha tre veckor till med megamage, den kanske hade känts större då? Nu får vi inte veta och det gör ju faktiskt ett dugg.

Idag har vi varit lediga hela familjen. Städerskan har varit här och gjort hemmet så fint. Vi passade på att gå till biblioteket när hon var här. Hur mysigt som helst och sitta där och läsa böcker för Maja innan vi åt lunch. Nu är hon avvinkad, hon ska vara hos mormor och morfar medan vi är på bb.

Det har föresten blivit dags för en ny graviditetsvecka, jag ska njuta av ”kortveckan” vecka 40 🙂

Barnet
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Min kommentar: Jag undrar så hur stor bebis är där inne? Vad tror ni? Maja vägde nästan 4,2 så en fyrakilos får vi nog räkna med.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Min kommentar: Det känns faktiskt oförskämt skönt att slippa ännu en 41+6 veckors graviditet. 39+1 är mycket, mycket bättre 🙂

 

24 tankar på “Sista dagen…”

  1. Åh lycka till, känns så spännande att få följa detta;) Älskar din blogg & är en trogen läsare sen innan Maja föddes…Många kramar!

  2. Spännande! Ett nytt liv till världen! Är så nyfiken på vem det är? Tänk va tiden går fort! Känns som man själv nyss låg på BB med en nykläckt. Nu är hon två månader gammal. Vart tog dessa 2 mån vägen?!

  3. Lycka till i morgon, det kommer att gå super. Vår yngsta tjej kom med planerat snitt på sös och vi är supernöjda!
    Kram från My (HM)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.