Vecka 39+första vårplagget

Wow, vecka 39… snart, snart är bebis här. Jag har fått lite spridda kommentarer/frågor om att jag ska snittas. Mina skäl är högst privata och jag känner mig inte bekväm med att skriva om det här på bloggen. Det är ett planerat snitt och kommer att ske om åtta dagar (om det inte tillstöter något såsom för många akutsnitt på ”vår” dag, då skjuts vår förlossning fram till måndag, inte hela världen, det är nog trevligt för bebis att fylla år på Alla hjärtans dag). Så nu vet ni 🙂

Idag tog jag en sväng förbi centrum efter att jag droppat av en pigg och peppad Maja på dagis. Jag skulle hämta ut ett paket, handla lite mat och kika lite i affärer. Inne på H&M slog jag till på en stickad klänning som jag har spanat på ett tag. Den var hur fin som helst, även med jättemage. Blir perfekt till mina marinblå leggings från M&S och ballerinas i vår. Tänk, snart är det ballerinaväder! Nu är jag hemma och har landat i soffan. Tittar med ett halvt öga på Förlossningskliniken, vågar inte riktigt titta ordentligt… Men det är ju så fint när bebisarna väl är ute – hur de än väljer att titta ut. Jag köpte en mango/ananassmoothie som jag lyxar med, mår ständigt illa nu förtiden så det pytsas lite här o där med det jag är sugen på (kan bli osugen på det som jag läääängtade efter för en sekund sedan så fort jag smakar) – tur att jag vet att det snart är över.

Idag går vi in en ny vecka, vår sista… En liten dag hinner jag vara i v 40, känns bra att slippa gå över denna gång!

Här är lite info:

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Min kommentar: Jag har svårt att se att vi ska få en liten bebis, eftersom Maja var ganska väl tilltagen. Det är nästan det jag är mest nyfiken på, hur stor den är. Och vad det är förstås. Och att den mår bra.

Mamma: Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Min kommentar: Känner mig inte så himla osmidig faktiskt, visst är det lite knepigt att ta sig ur soffa o säng, men det är ju liksom normalläge nu. Är van vid att magen liksom styr resten av kroppen. Känner mig ganska trött, men har ändå svårt att sova. Inte så mycket förvärkar dock, det är ju skönt.

Källa: Vårdguiden

5 tankar på “Vecka 39+första vårplagget”

  1. Superfin är du! Tänker på er och håller tummarna. Sååå nyfiken! Här har vi sjukstuga nu, Sams tur att ha vattkoppor… men det blir skönt när det är över sen! Kram! Jenny

  2. Ber om ursäkt om min fråga va lite klumpig, jag tänkte bara att hade missat att den inte hade vänt sig eller nåt, jag dömer ingen, jag har gjort 2 planerade snitt av förlossningsrädsla så….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.