Mor- och dotterdag

 

Maja fick vara hemma även idag, även om hon inte är ett dugg sjuk. Jag vet att man inte ska dyka upp förrän 48 timmar kräkfritt vid magsjuka, men vad gäller om man bara kräks en gång? Nåväl, jag har njutit av att ha henne hemma (även om hon kräver mer sysselsättning än vad min höggravida kropp orkar). Det är bra att vi har möjlighet att ha lite mamma-Maja-tid så här innan vi blir en till i familjen. Det kommer säkert dröja innan vi kan få det igen sedan när babyn har anlänt. Jag hoppas förstås att vi ska kunna komma iväg på egen hand efter förlossningen, men jag måste också vara beredd på att livet kommer att vara lite upp och ner första tiden. Amning, nyfödd och nysnittad – då gäller det att ha låg ambitionsnivå i övrigt. Som tur är ska T vara ledig med oss i fyra veckor så vi har gott om tid att vänja oss vid det nya livet.


Förväntansfull innan bion, dagen till ära skippade vi overallen och körde på jacka. Den här fyndade jag på Primark för 10 pund i höstas!

Idag var det i alla fall bara hon och jag. Jag hade ett ”måste”-ärende på söder och då tänkte jag att det var perfekt att gå på knattebio när vi ändå var i stan. Alfons gick på Filmstaden, vilket passade oss perfekt. Efter bion blev det lunch och lite shopping. Barnbutiken ligger runt hörnet från bion och det passade perfekt eftersom jag hade två små punkter kvar på min shoppinglista inför bebis ankomst, adapter för att fästa babyskyddet på chassit till buggan och hjulskydd så att hallgolvet inte ska bli så smutsigt av leriga barnvagnshjul. Inne i butiken hade de lite rea (bland annat bedårande bebykläder i ljusblått och ljusrosa från Petit Beateu på halva priset, men det kunde jag ju inte shoppa), däremot hittade Maja en söt vattenkanna som hon fick med sig hem. Kan ju inte bara shoppa till bebisen, så hon fick en liten present.

Ingen bio utan popcorn, iaf om Maja får bestämma. Det här är minsta storleken, tycker det hade räckt med hälften.

Både jag och Maja fick med oss varsin påse idag.

Publicerat i Maja:

1 tanke på “Mor- och dotterdag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.