När kommer kjolvädret?

En kjol helt i min smak! 200 pix från hovleverantören 🙂

Okej, vi kan väl alla komma överrens om att spola fram vintern och koppla om till vår direkt? Jag vill bara ta alla tjocka jackor, mössor, stövlar och vantar och trycka ner dem i en kartong och stuva in den längst in i förrådet. Är så less på alla otympliga plagg – är för övrigt ganska trött på min otympliga kropp också – och de kläder som passar den. Jag vill ha kjolväder, skinnjackeväder och värmande vårsol på näsan.

Jag längtar tills jag kan få hem mina kassar med ”smalkläder” som jag lånat ut till syrran under graviditeten (ingen mening med att de ska ligga o damma någonstans om hon kan ha glädje av dem). Jag saknar mina fina klänningar och kjolar. Jag vill ha ballerinas och vita tygskor! Ge mig en blus och en nätt kofta och jag hamnar i himmelriket. Jag vill komma hem med kassar fyllda av ljuvliga, skira vårplagg.

Undrar hur lång tid det tar att komma i mina vanliga kläder efter förlossningen? Sist minns jag att det tog väldigt lång tid, i alla fall med byxorna. Arton månader efter förlossningen var jag nere på matchvikt igen, men då upplevde jag mig ändå som smalare än vad jag var innan graviditeten med Maja. Se bara på bilden här. Den här gången har jag gått upp ungefär hälften av vad jag gjorde då, så jag tänker att det går smidigare den här gången? Man kan ju alltid hoppas. Annars är tunikor, klänningar, kjolar och leggings snälla plagg mot en post-gravid-kropp. Måste ju förhoppningsvis tänka amningsvänligt också för en tid framöver. Men det borde ju inte vara så knepigt? Ett bra amningslinne (har någon testat detta?) under en blus eller en klänning som går att knäppa upp en bit fram funkar ju fint.

Så snälla vädergudar, gör att vintern försvinner snart och ge oss promenadväder, sol och glassar som smälter!

8 tankar på “När kommer kjolvädret?”

 1. Jeg hadde faktisk akkurat den singleten da jeg ammet og den var perfekt. Både å ha under cardigans og gensere, men også til å sove med, så slipper man BH, men kan bare ha ammeinnleggene rett i singleten. Så kjøp-kjøpt er mitt råd:)

 2. Håller med! Lindex amningslinne är toppen. Mkt bättre än HMs (har två av varje). Också toppen att sova i.

  Jag gick upp ungefär lika mkt (22kg) båda gångerna men hade lägre utgångsvikt andra gången. Det gick snabbare ner nu (väger mindre nu än mellan gravidteterna) men har å andra sidan ansträngt mig mer och tidigare denna gång. Däremot så tappade jag typ 14kg de första två veckorna efter förlossningen med Ed men bara 5 denna gång! Skitsurt att komma hem från bb med 2,5 kg bebis och upptäcka att man gått ner 3kg efter första veckan :-O

 3. jaaaa! vår och sol och snygga kjolar nu tack!
  Jag är så less på att frysa och vara blek och glåmig.
  Kjolen är förresten skitsnygg, vill-ha-varning på den 😉

 4. Hej!
  Ja visst längtar man efter våren. Såmycket lättare med barnen också, inga krångliga overaller och snövallar att köra vagn i…

  Jag hade ett Lindexlinne när jag ammade sist. Jag upplevde det som lite "kort" över bysten. Att behagen inte fick plats och hölls stilla. Särskilt de gångerna jag sov m linnet. Jag använde oftast ett vanligt linne m smala axelband under tröjan. Upp m tröjan och ner m linnet så var man amningsklar!
  HMs amningslinnen och tröjor tyckte jag inte om. Boobs är bra, men dyra…

 5. jag gillade Lindex linnen jättemycket, och praktiskt taget bodde i dem under första sommaren. 🙂 det lär bli ett besök eller två till den butiken för mig framöver. 🙂

 6. Tack för tipsen tjejer! Det blir definitivt ett lindexbesök inom kort. När Maja var bebis hade H&M superbra amningslinnen, men de jag har sett nu är alldeles sladdriga o fula. Då var Lindex variant superkorta, med bullmage i början blev det en stor glipa o man frös i dem. Inte så bra. Men de verkar ju bättre nu.

 7. Tyvärr tycker jag lindex linnen är lite för korta så magen hänger utanför typ. Hm linnen är långa men slappa. Brukar dock också köra vanliga linnen med tunna band. Men ska jag välja sä är lindex amningslinnen bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.