Jippie!

Jag talade just med försäkringskassan och de har godkänt min sjukskrivning! Gud vilken lättnad. Det är alltid knepigt det där med sjukskrivning och graviditet. Jag har hört många ”skräckhistorier” och det är inte alltid gravida fått en bra bedömning. För även om graviditeten i sig inte är en sjukdom kan dess komplikationer göra att man inte kan jobba. Min foglossning har varit påtaglig sedan vecka 22 ungefär och jag skulle inte må bra om jag tvingades sitta ner och jobba åtta timmar varje dag fem dagar i veckan. Jag är så glad att min sjukskrivning gått igenom och att jag har chansen att vila upp mig inför det stora äventyret som är bara några veckor bort (det hade jag nog gjort även om sjukskrivningen inte blivit godkänd, men nu funkar det ju även ekonomiskt).

I övrigt bjuder dagen på frisörbesök. Det är verkligen på tiden och det ska bli så skönt att bli fin igen! Vill ju va en hot mama när bebis kommit 🙂

Men först, min nya rutin: Lunch framför Desperate Housewives, jag har ”matlåda” på gudomliga (om jag får säga det själv) färsbiffar fyllda med fetaost, till det äter jag bulgur, tomatsås, turkisk yoghurt och lite sallad. Mums!

4 tankar på “Jippie!”

  1. Det er så rart hvor annerledes det er i Sverige og Norge på noen områder, selv om vi ligger så nærme.. Da jeg ble sykmeldt i graviditeten var det KUN legen som bestemte det, ingen som måtte godkjenne noenting.. Hva om forsikringskassen ikke hadde godkjent, hadde du ikke fått lønn da eller?

  2. Mia: Bildbevis kommer 🙂
    Grommis: Va? Vilken lyx att slippa gå genom fk. Om de inte hade godkänt sjukskrivningen hade jag inte fått några pengar alls 🙁 Jag tror inte att jag hade kunnat ta ut mammapengar i efterhand så jag hade verkligen suttit på pottkanten…

  3. Her fikk jeg lønn fra jobben min både under sykemeldingsperioden og også i mammapermisjonen min…
    Derimot vet jeg at Mannen min får sykepenger og pappapermisjonspenger via NAV (som sikkert er noe av det samme som fk), men heller ikke der trenger man noe godkjennelse av annet enn legen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.