Bebis första outfit?

Kanske blir body från Gap, byxor från Newbie/KappAhl och mössa från H&M bebisens första kläder?

Den här veckans bebis-to do är att börja planera BB-väskan. Visst det är tre veckor kvar, men jag gillar ju att planera och skriva listor så vi sätter igång redan nu. Hittade min gamla packlista när jag skulle föda Maja, den utgår jag ifrån.

Så här ser min lista ut än så länge:
Bebis
♥ Tre långärmade bodys
♥ Tre par byxor/sparkbyxor
♥ Ett sett med jacka och byxa, kortärmad body till det
♥ Två par strumpor
♥ Mössa
♥ Två pyamasar
♥ Overall till hemfärd
♥ Filt som jag och T har sovit med så att den luktar oss
♥ Giraffen som Maja sovit med (den ska hon ta med när hon kommer och hälsar på har vi bestämt)

Jag
♥ Velourset från Gina Tricot
♥ Pyamas
♥ Tofflor
♥ Underkläder
♥ Amningslinnen
♥ Leggings
♥ Klänning från POP (så mjuk o skön att den är som ett mysplagg)
♥ Strumpor
♥ Neccessär med smink, hygienartiklar osv.

Övrigt
♥ Tidningar
♥ Provivadryck
♥ Vitamin Well
♥ Patientbricka och journal
♥ Plånbok
♥ Kamera + laddare
♥ Mobil + laddare
♥ Dator?
♥ Några skivor med bra musik

Har ni några supertips till bb-väskan? Är det något jag har missat? Vilken var den bästa grej ni packade ner? Den mest onödiga?

11 tankar på “Bebis första outfit?”

 1. Det bästa jag plockade ner var coca-cola (till förlossningen) Perfekt när man inte vill äta men måste ha ork och vätska.

  Det jag glömde första gången var amningsinlägg så vi klippte sönder blöjor som jag la i BH:n 🙂

  Du har helt klart koll på läget, kanske lite för mycket kläder till dig själv? Man stannar ju inte så länge andra gången men det kan ju givetvis variera beroende på hur du och bebis mår så bättre att vara förberedd 🙂

 2. Saknade (som jag missat packa ner)
  – mobilladdaren
  – tofflor och varm kofta, jag frös och frös och frös i vårt kalla rum
  – amningsinlägg, läckaget började ju på studs och papper var ineffektivt
  – liten mössa att lätt få fram så fort lillen kom ut att ta på, vår låg en bit ner i väskan så min man hittade inte den på studs och då fick lillen sjukhusmössa eftersom mössa skulle på på stört.
  – napp till hemfärden då lillen skrek och skrek och skrek och krossade mitt nyblivna mammahjärta

  Mest användbara:
  – vi packade ner 4 set kläder åt lillen och samtliga gick åt, kräks och kiss. Tur att vi packade ner flera uppsättningar
  – filt åt lillen
  – flera ombyten med kläder (inkl många trosor) åt mig. Man blir ju lite ofräsch sådär direkt efter och jag ville duscha och byta kläder ett par gånger så det var bra med flera olika ombyten.
  – snacks åt pappan. att han hade energi och ork var ju livsviktigt för mig!

  Lycka till!

 3. Jag var väldigt glad över att ha min morgonrock med, den hade jag nog på mig hela bb-tiden tror jag (och flera veckor hemma):-) Lycka till!

 4. Tack tjejer för tipsen! Amningsinlägg är uppskrivet. Förra gången var coca cola hur bra som helst, men det blir snitt denna gång o då kan man lätt få gaser som ska göra ont efteråt, så jag har gett mig själv kolsyreförbud minst en vecka innan. Det är också därför jag ska packa mycket till mig själv, vårdtiden är längre med snitt o jag vet inte riktigt vad jag kommer kunna ha på mig efteråt som inte skaver i såret.

 5. Åh blir det planerat snitt? Hur kommer det sig? Jobbig förossning med Maja? Då har ni ett bestämt datum iallafall då ni får ut lille bebisen 🙂

 6. Jag rekommenderar saker som lypsyl/vaselin, nässpray (om du är täppt i näsan) och lite allmänna sköngrejer som en bra bodylotion och fotcreme. Särskilt om du ska stanna ett tag

 7. Jag blev också snittad. På hela den dagen fick jag knappt äta någonting. På kvällen åt jag en smörgås tror jag.. så på natten blev jag ju svinhungrig! Då var jag glad över att jag hade med mig lite choklad och annan snabb energi.
  Jag hade sjukhuskläder de första dygnen för jag låg mest i sängen. Sedan hade jag mammamjukbyxor som var höga i midjan så skavde de inte i såret! (Låg inne torsdag-söndag)

 8. Maria: Jepp, vi har snitt denna gång pga Majas förlossning.
  Anna: Sköngrejer ska jag definitivt få ner i väskan, sånt gillar ju jag 🙂 O något slags läppmojs.
  Hanna: Tack för tipset, jag är hemsk om jag inte får mat, så lite choklad/ätbart ska definitivt ner i väskan. Kommer ju dö annars 🙂 Har inga mammamysisar, hoppas att mina velourbyxor funkar. Har mammaleggingsen ifall det krisar.

 9. Tänkte också på sköna trosor (kanske maxitrosor som går upp en bit?) och byxor som inte skaver mot såret. Jag hade ju fasansfullt ont och kunde knappt röra mig, minsta beröring mot såret var ajaj. Så det är mitt bästa tips. Och amningsinlägg som du redan har noterat.

  Kanske mer än en filt, för bebisen kan kräkas ganska mycket fostervatten de första dagarna.

 10. Johanna: Stooora trosor har jag letat efter, men alla tycks vara hipsters, känns inte helrätt, då är ju risken att kanten hamnar rakt på såret. Har du några tips på var man hittar "rätt" sort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.