Hello bloggår 2011!

Kära bloggen, jag hoppas att jag ska kunna ge dig lite mer kärlek det här året. Förra året var alldeles för hektiskt och du hamnade tyvärr sist på prioriteringslistan. Men nu känner jag att jag har tid för dig!

Jul- och nyårsdagarna har varit så underbara som de bara kan bli när man känner noll stress. Jag blev ju toksjuk innan jul, precis till julafton var jag på benen och även om min kropp inte riktigt är fit for fight ännu – åkte på en öroninflamation natten till nyårsafton och går nu på en pencilinkur- så känner jag mig redo för att möta ett nytt år. Ett bebisår! Tänk att om sex veckor sitter jag här med en liten bebis i famnen. Vi längtar så hela familjen. Den nya medlemmen tar redan plats (mer än i min mage) och är ständigt närvarande. Maja pratar om bebisen hela tiden och berättar vad hon ska säga, göra med och lära bebisen.

I veckan fick Ikea sig ett besök och nu börjar förberedelserna ta form på allvar. Maja har fått en ny, fin växa-säng så hennes spjälsäng har bäddats om till en babysäng. Vagnen (vi behåller Majas Bugaboo, när vi köpte den hade hon redan bytt till sittvägn så liggdelen är helt oanvänd och jag älskar verkligen den vagnen så det finns ingen anledning att köpa en ny) är omvandlad till liggvagn med en fin och gosig åkpåse.

Idag har vi pysslat med att tvätta babykläderna. Förutom ett trepack strumpor är vi färdigshoppade, resten väntar vi med tills vi vet vem som lurar därinne i den stoooora magen. Nu finns bara två saker kvar på listan, ett babyskydd (skall inhandlas imorgon) och en cashmerefilt (har inte riktigt fått igenom denna, så vi får se).

Imorgon väntar årets första och sista arbetsdag. Mina dumma fogar har gjort att jag är sjukskriven på heltid. Nu har jag en chans att vila upp både rygg och bäcken innan leveransen.  Imorgon ska jag avsluta, lämna över det sista  och städa bort mig från kontoret och från mailen. Sedan väntar en låååång föräldraledighet. Ett nytt år och ett nytt liv som tvåbarnsmor väntar!

 

Babykorg – check! Den här fina beställde jag från brittiska Marksandspencer.com, hur smidigt som helst. Frakten är fem pund och leveranstiden var någon vecka. Här ska bebis ligga och sova ibland. Om den gillar korgen tänkte jag att vi ställer ner korgen i spjälsängen om natten, så att det inte känns så enormt för bebis.

6 tankar på “Hello bloggår 2011!”

 1. Smart tänkt med korgen i sängen. Spjälsängen är ju enorm för dom små i början så man förstår verkligen om dom känner sig otrygg där. Och om korgen funkar dagtid så känns det säkert tryggt att ligga däri på nätterna med.

 2. Håller med, vad underbart mysigt det låter! Korgen är jättefin! Ni har väl tänkt på vinterhjul till buggan? Ett måste om det här vädret fortsätter.

 3. Caroline: Precis så tänker jag. Å andra sidan vet jag också att bebisar inte alltid sover där man vill att de ska sova så jag håller det öppet 🙂
  Jessica E: Hihi, fler bebisar åt folket säger jag!
  Cissi: Vi har inga vinterhjul. Tänkte avvakta o se hur de går. De är ju fasligt dyra och därför vill jag inte köpa några i "onödan". Behövs de köper vi ett par när bebis är här.

 4. Gud vilken fin korg så fin att det kändes i hjärtat.
  Fin blogg också jätte snyggt med den rosa presentationen på vänster sidan, Detta är mitt första besök hos dig.
  På återseende
  Michaela

 5. Hej Girle!
  Vilken fin korg! Vi får bebis nr 2 i maj och jag är sugen på en korg att ha bebisen i. Jag har tittat på en korg som finns bl.a. på Bonti http://www.bonti.se/shopping/products.php?p_ID=44
  Men nu häromdagen när vi var i butiken så tyckte jag att den kändes så stooor, pch tung i sig själv…. Det är ju bara en liten liten bebis som ska ligga där….
  Tittade du på Bonti-korgen och har du nån uppfattning om den är större än den du har beställt från England?
  Tack för en fin blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.