God morgon helg!

Vi startar den här helgen i ett sakta mak. Jag fick lite sovmorgon och sedan slängde jag ihop lite scones till frukost, som jag kunde njuta av själv med DI Weekend. Dagens start blev inte särskillt hälsosam, men som balsam för själen. Scones med marmelad och creemcheese, mandarin och varm choklad. Smakkombinationen av de två sistnämnda kastade mig tjugo år tillbaka i tiden, då varje lördagsmorgon spenderades på Björknäs IP:s kalla isrink för konståkningsskola. Då var varm choklad och mandariner standard efter lektionen. Lyckades faktiskt hitta en gammal bild i mitt fotoalbum:

3 tankar på “God morgon helg!”

 1. Gott med scones och varm choklad! Det är häftigt hur smaker kan framkalla så starka minnesbilder. Jag har hört att smaksinnet är det sinne som är starkast förankrat i vårt minne. Jag kommer inte ihåg ihåg hur min dagisfröken såg ut, jag har kommer inte ihåg hur det luktade i vårt förra bostadshus. Däremot minns jag klart och tydligt hur fransarna på en trasmatta smakar. Hur gammal är man när man suger på mattfransar, 6 månader?! Trevlig blogg du har!

 2. Hej hej! Jag skriver anonymt eftersom jag vill vara lite hemlig tills jag passerat vecka 12, men om du kollar IP-adressen känner du säkert igen mig från lite äldre kommentarer 🙂

  Jag undrar bara när du började få mage denna gång?

 3. Ida: Haha, vad mysigt att du har så starka minnen från tidig barndom. Hoppas Maja kommer minas mina scones när hon är stor 🙂
  Anonym: Spännande! Jag kan inte lista ut vem du är, så du får gärna maila mig girle.blogg@hotmail.com om du vill o "outa" dig, för nu är jag SÅ nyfikten. Tycker nog att magen kom ganska tidigt, här är vecka 14:
  http://missgandthebaby.blogg.se/2010/august/forsta-magbilden.html
  här är vecka 17:
  http://girle.blogg.se/2010/september/boxningsmatch.html
  Kram o lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.