Babymagen med en tredjedel kvar

Nu är jag i tredje trimestern, vilket felräknande jag visserligen har trott i två veckor, det innebär att det bara är en tredjedel kvar tills liten ska komma ut. Inte klokt, den tjugoåttonde veckan, nästan vecka trettio… Ibland hoppas jag nästan att tiden ska stanna upp ett slag och ta en paus, hinner inte njuta så mycket som jag önskar. Nästa sekund vill jag att de här tolv veckorna ska gå i ett rasande tempo så att jag får bebissnusa så snart som möjligt. Känns faktiskt fortfarande en smula overkligt det där, att vi snart har en liten baby hos oss. Enligt Vårdguiden är det normalt att ha gått upp mellan åtta och elva kilo, jag vet inte eftersom jag bara väger mig hos barnmorskan. Sista jag var där, i vecka 25, visade vågen åtta plus, så det är nog närmare elva nu, men vad gör det? Känner mig knappast tjock, mage javisst, men inte så mycket annat, vad jag kan se – men det gjorde jag ju inte sist heller, då slutade det på mins tjugo kilo mer än innan plusset. Vi får se var det slutar. Vårdguiden berättar också om känslostormar, lika heta som de var i första trimestern.  Jo, jag tackar, jag märker av att jag blivit lite lynnig – men jag tror att det mest är jag som är slutkörd.  Inte så kul att ständigt känna sig sliten. Desto roligare är det att tänka på bebisen i magen, som nu väger 1,2 kg och är sägs vara 35 centimeter lång. Stor med andra ord, stor nog att klara sig fint utanför magen om det skulle bli så. Men jag oroar mig knappast för en prematur, de sammandragningar som vissa kan känna redan nu lyser som tur med sin frånvaro och med tanke på Majas två veckor efter beräknat datum-sena entre känns det inte särskillt troligt att föda för tidigt. Nu utvecklas hjärnan friskt och bebisen kan tydligen drömma, hoppas den drömmer om lilla familjen som väntar på den här utanför.

 

3 tankar på “Babymagen med en tredjedel kvar”

  1. Vad fin du är! Och det där vårdguidens 8-11kg HAHA! Första grav. gick jag upp 32kg!!! Andra 13kg och nu i v26 har jag gått ner(!) 2kg (men det beror nog på att barnen är så tätt att jag redan hade 10kg övervikt när den här grav startade) Så strunt i vikten! 🙂
    Trevlig helg!
    MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.