På tåget+vecka 26

Nya mama följer med till västkusten.

Nu sitter jag och min kära T på tåget mot västkusten. En hummerhelg med familjen väntar, ska bli så trevligt att återse resö igen. Maja och resten av min familj+ts mamma med sambo befinner sig redan på landet, vi kunde inte ta ledigt så det blir till att spendera fredagskvällen på X2000 (i förstaklass iof men ändå). Jag har i alla fall laddat upp med trevliga tidningar. Vi har ätit middag och nu pustar jag ut – börjar bli så mätt så fort nu sen är jag tokmätt länge innan jag plötsligt blir döhungrig. Mycket märkligt…

Nu har vi gått in i vecka 26 och jag har missat helt att jag är i sjunde månaden och i tredje trimestern. Hallå, jag hänger inte med, det går fort. 14 veckor kvar tills bebissnus!

Så här säger Familjeliv om den här veckan:
Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Min kommentar: Krampen kom som ett brev på posten igårkväll. Aj, aj, aj… Ryggen är ju som den är, nästa vecka måste jag verkligen ringa någon av de där sjukgymnasterna som min bm rekommenderade.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

3 tankar på “På tåget+vecka 26”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.