Vecka 25 (lite sent)

Ok, jag hänger inte riktigt med, egentligen byter jag ju veckor på fredagar och idag är det redan måndag. Men för min egen skull vill jag ändå hålla lite koll 🙂

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Illustration: Svenska Grafikbyrån

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Min kommentar Kramp har jag hittills lyckats undvika, minns att det var lite meckigt med Maja. Magen börjar bli riktigt klotrund nu även om många blir förvånade när jag säger att vi ska ha bebis i februari. Imorgon ska vi till barnmorskan för första gången sedan inskrivningen i vecka 11. Då ska vi mäta magen, det blir spännande o se på vilken kurva jag hamnar. Ska försöka få till en bild snart…

Tänk att barnet nästan väger 1 kilo! Den sparkar för fullt och i lördags (30 oktober) fick pappa T känna sparkarna för första gången. Det var magiskt.

Text och bildkälla

 

4 tankar på “Vecka 25 (lite sent)”

  1. Spännande och GRATTIS till 25 veckor! Jag ska också till BM imorgon för första gången sen hälsosamtalet- ska bli mysigt att höra det lilla hjärtat! Lycka till imorgon!
    Kram
    MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.