Förberedelser

Vi börjar så smått förstå att vi ska få en liten baby härhemma och jag som älskar att planera har förstås börjat förbereda ankomsten. Så här, andra gången, sitter jag ju på lite mer kunskap och erfarenhet än sist. Därför vet vi vad som behövs sådär från start och vad som kan vänta. Vilka saker som var fantastiskt lyckade köp (babybjörnen – all eloge) och vad som inte var lika viktigt så där i början (babygymmet är det få nykläckta som behöver). Jag vet vilken flasksort som jag gillar (och skulle en behövas kan vi bara pipa iväg till affärn och inskaffa den, den behöver inte finnas hemma). Sist visste vi ju att det var en liten tjej som låg i magen och då var ”startgarderoben” enorm (ni kanske minns?). Nu har vi ju inte en aning om vem som lurar där inne, och jag måste medge att även om jag var lite besviken över att vi inte skulle ta reda på om vad det är från början så känns det superspännande nu. Pojke? Flicka? Lillebror? Lillasyster? Har ingen aning. Därför blir startgarderoben just en start denna gång. En grunduppsättning i beige, natur och lite rött. Genusfritt helt enkelt. Londonresan och gårdagens tripp på stan har resulterat i en hel del fina plagg och vi börjar nästan bli kompletta (lite okynnesshopping blir det nog, ni känner väl mig?). Nu när garderoben är så gott som komplett finns det ”tyngre” poster på listan. En mjuk och varm åkpåse, babyskydd, ny madrass till spjälsängen och annat smått och gott. Det är så mysigt att boa!


I den lilla hyllan brevid min säng finns en ”ruta” för babyn. Här finns alla sakerna, när mig när jag sover.Lite nytt och lite ärvt från storasyster.

 

2 tankar på “Förberedelser”

  1. Vad mysigt att förbereda sig! Jag måste bara kommentera ditt ordval genusfritt. Om det är nåt det inte är så är det genusfritt! Könsneutralt kanske, men ditt tänk kring vilka färger som passar för vilket kön är ju välfyllt med genusproblematik!
    Ha det fint! Cissi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.