Koppor?

Ok, jag är verkligen inte den som nojjar över småsaker när det kommer till Majas hälsa. Uppvuxen med sjuksköterskor till föräldrar är jag lite luttrad. Men när jag upptäckte små röda prickar på Majas mage o rygg igårkväll – exakt två veckor efter en av kalasdeltagarna insjuknat i vattkoppor – blev jag ändå lite orolig. Hon har ingen feber men prickarna är kvar nu på morgonen. Jag ringde vårdupplysningen och de hade förstås svårt att ställa diagnos per telefon. De rådde mig att hålla henne hemma idag, för säkerhetsskull, och kontakta vår vårdcentral. Är det vattkoppor är det ju oerhört smittsamt – vill inte vara orsaken till någon epedimi på dagis.

Lillan sover fortfarande så jag ska passa på att jobba lite så här på morgonkvisten med en kopp te. Vet inte hur mycket möjlighet jag får till det i övrigt under dagen.

Publicerat i Maja:

4 tankar på “Koppor?”

  1. Hoppas Maja är bättre eller så kanske det är bra att det kommer nu, har för mig att det inte är bra för bebisar att få det. Jag var lite orolig att Alvin skulle få det precis när Edvin var nyfödd för att det gick på dagis men vi slapp det.

    Men man vill ju aldrig att de små ska vara sjuka! Kram på er

  2. Jessica: Ja "alla" får det ju någon gång, jag är glad att vi verkar ha fått en mild variant.
    Anonym: nej det är inte bra, särskilt inte om man är i första trimestern. Jag är ju i andra o risken för forsterskador är väldigt liten. Jag har ringt min mvc o bett dem köra mina prover – de hör av sig när provsvaren har kommit.
    Sandra: Precis, vi tajma det nog ganska bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.