Vecka 18+shoppingtips!


Ojojoj, redan i vecka 18! Folk som väntar baby nr två brukar säga att det går sååå fort o att de knappt håller koll på vilken vecka de är i, än mindre vad som händer i magen. Jag kan hålla med om att andra graviditeten går mycket snabbare än den första men jag försöker verkligen hålla reda på veckor och vad som händer. Den här veckan skriver familjeliv så här:

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Vi ska på RUL (rutinultraljud för er som inte är insatta i gravidvärlden ;-)) nästa vecka. Det är både pirrigt (vill ju veta att allt är som det ska) samtidigt som jag verkligen ser fram emot besöket. Jag är fortfarande helt supertrött o har tyvärr börjat känna av lite foglossning – aj, aj.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner

Två centimetersfötter, hur sött låter inte det?


Idag har jag haft på mig blus och kofta från H&M, mammastrumpisar från samma affär och stretchkjol från Indiska. Den är ett riktigt bra shoppingtips för er med bebismagar därute. Hur stretchig som helst – med andra ord får magen plats läääänge. Pris? Jag fick min för ynka 99 kr, det var kampanjpris. Ord pris var 129. Inte helt farligt alltså! Köp, köp, köp!

Nu ska jag lyxa med hemkörd pizza, idol och mys i soffan. Det är jag värd en regnig dag som denna…

3 tankar på “Vecka 18+shoppingtips!”

  1. Söt mage och outfit! Gillar koftan 🙂

    Tycker andra graviditeten gick fort, men bebisens första år går ännu fortare… sitter och kikar igenom bilderna (medan jag funderar på vad sjutton man borde göra med alla) och chockas över hur fort allt gick, hur stor hon blivit.

  2. Ja det går verkligen mycket fortare än med första. Har 5 veckor kvar till BF men nu när man blivit så stor och det börjar bli lite smått jobbigt med magen som är i vägen och sedan kånka på en 2 åring så känns det lååångt borta. Samtidigt som jag blir stressad över att det är så nära och är inte alls lika förberedd som med första barnet :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.