Vår älskade dotter


Vad heter ditt barn? Maja Elin
När var du beräknad att föda? 20 september 2007
Föddes barnet på utsatt datum, om inte när? 4 oktober 2007
Hur stor var barnet vid födseln? 4 170 gram och 53 cm lång

Hur lång tid tog förlossningen? Jag tycker det är så svårt att räkna. Första värken kom vid sjutiden onsdagen den 3 oktober. Jag hade värkar oregelbundet hela natten. Vid elvatiden på förmiddagen den 4 oktober tog vi en lång promenad och sedan var värkarna igång ordentligt. Klockan 3 fick vi OK att åka in, 18:00 skrevs vi in på Danderyds förlossning. Då var jag öppen 3 cm. 23:57 kom vår tjej.
Tog du någon smärtlindring? Absolut! Jag började med TENS-apparat hemma, den tog jag bort när jag fick skalpelektrod och dropp på förlossningen (trasslade in mig i alla sladdar). Då började jag med lustgas istället, det var en rolig upplevlse 🙂 Vid 4 cm sattes EDA.
Tog ni reda på könet? Vi fick en kvalificierad gissning på RUL att det var en tjej.
Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Så gott som. Maja var faktiskt det enda namn som vi båda tyckte om (två envisa själar som ska enas – inte lätt).

Hade du en svår graviditet? Nej, det tycker jag inte. Jag hade lite ryggont ett tag, mest på grund av jobbet. Då fick jag havandeskapspenning och sedan mådde jag finfint resten av graviditeten. Var lite less när jag fick gå över tiden 14 dagar.
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Ja
Har du fått några bristningar? Nej, förutom på min gamla navelpiersing.
Var du nervös inför förlossingen? Faktiskt inte särskillt mycket, trodde jag skulle vara nervigare.

Hade du några cravings? Jepp. Rostat bröd med tomat och tunn skinka i början. Julmust i slutet.
Hur mycket gick du upp i vikt? 25 kg ungefär, slutade väga mig i v 32 (då visade vågen 15 extra kilo)

Hur länge ammade du? I 5 månader ungefär
Vem är barnet mest lik? Hon har lite av båda.
Vad är det bästa med att ha barn? Att man alltid känner sig trygg och älskad i sin familj.

Är ditt barn döpt? Ja, i Boo kyrka i mars 2008.

Den här listan har jag lånat av Engla, vars första graviditet jag följde intesivt eftersom vi var bara några månader mellan varandra när vi gick med våra magar 2007.

Publicerat i Maja:

1 tanke på “Vår älskade dotter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.