Välkommen härliga helg

Scones på fint våningsfat som jag fått av Anna i födelsedagspresent (tror det är från Indiska), tekanna från brittiska Papervchase, assiett med guld och rosor är fyndad på Statsmissionen för 15 kr. I SVD:s magasin idag har jag läst om underbara Elsa och hennes tjusiga lägenhet.

Vaknade, trots lite för få sovtimmar, på ett strålande humör. Vår lilla familj har två hela lediga dagar tillsammans. Mys! I sann lördagsanda plockade jag och Maja fram Kitchen aiden och slängde ihop frukostscones. Mums! Vi hade inte tillräckligt med vetemjöl så jag mixade med grahamsmjöl. Mycket lyckat, resultaten blev lite grövre så nu ligger jag tvärmätt i soffan medan de andra tittar på Emil i Lönneberga i sovrummet.

Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer om min fasta anställning. Jag hade både tur och skicklighet när jag fick reporterjobbet. Det var bara två månader kvar på min mammaledighet när jag fick ett mail av H som var formgivare på VR när jag var där. Nu var hon AD på en bröllopstidning och hon tipsade om att de sökte en ny reporter. Jag höll nästan på att dö när jag läste mailet, kunde inte tänka mig ett bättre jobb. Just då var jag väldigt bröllopssugen privat också – nu lever jag ut mycket av det på jobbet och är inte lika ivrig längre 😉 Jag skickade in en ansökan som var utformad som en artikel där jag klart och tydligt förklarade varför jag skulle vara den perfekta människan för jobbet. Jag fick komma på intervju, jag vet att det var runt fem personer som kallades, och nästan direkt efter intervjun skickade min blivande chef ett mail där det stod att hon tyckte jag verkade super, trots att hon egentligen inte kunde säga något förrän de andra var intervjuade. Veckan efter blev jag kallad till en ny intervju, trodde jag. Det visade sig vara ett möte med VD:n där kontrakt skrevs på! Wow, jag hade ett jobb. Inte vilket jobb som helst, utan ett drömjobb! Helt otroligt, jag var lite lätt i chocktillstånd. Jag har haft visstidsanställning (projekt i folkmun) tills nu och nu har jag fått fast tjänst – vilket i den hårda konkurrensen på journalistmarknaden – är ganska få förunnat!

Jag vill speciellt tacka Frida, din kommentar rörde mig till tårar. Tusen tusen tack för dina otroligt fina ord!

2 tankar på “Välkommen härliga helg”

  1. Tack för att du delgav oss hur du fick tjänsten 🙂 Återigen så är det kontakter som gäller alltså 🙂 Får börja smörja mina lite då 😀

    Grattis igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.