Fikat

Cupcakesen blev fab. Hela familjen njöt av eftermiddagsfika när snöstormen yrde som mest utanför fönstret. Så mysigt att stanna inte med nybakt och gott te. Vi ställde in alla uteplaner när snön kom. Massa minusgrader hoppar jag gärna när det går. När kommer våren? Längtar så efter ballerina och skinnjacksväder.

Jag drack te i min söta teservis for one som jag köpte på jobbresan till London förra helgen. Så fin och prefekt eftersom jag är den enda tedrickaren här i familjen (även om Maja allt som oftast vill smaka).

Recept på mina cupcakes:
Muffins
75 g smält smör
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl kokosflingor
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Frosting
100 g vit choklad
ca 180 g philadelphiaost (ej light!)
Strössel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt matfett och mjölk. Vispa tills smeten är slät. Fyll upp muffinsformar (som står i en muffinsplåt – annars flyter de ut) till 2/3. Grädda i ca 15-20 min i mitten av ugnen. Provstick med en sticka, är den torr är muffinsarna färdiga. Låt dem svalna.

Smält chokladen över ett vattenbad tills det blir en slät smet. Blanda i osten. ”Kleta” på frostingen på muffisarna och strössla över med dekorativ strössel.

Maja gav bakverken mycket väl godkänt. Hon var ju med o bakade och detta recept är toppen för små bagare. Frostingen är ju lite meckig, men det andra kan de hjälpa till med. Imorse drog hon fram stolen till köksbänken själv, klättrade upp och sa: Mamma baka nu! Det var ju bara o lyda. Hon var superduktig. Jag gav henne en egen bunke där hon fick gegga lite och hon fick även hjälpa mig att röra och hälla i ingredienser. Superstolt var hon! (Och superbra tålamodsträning för mig).

 

Tusen tack för alla fina välkommentillbaka-kommentarer. De värmer! Räknade inte med en sådan omedelbar respons.

6 tankar på “Fikat”

  1. Hej tjejer!! kul att se er igen 🙂 här har det oxå bakat cupcakes i dag, dock utan lilla assistenten , vågade inte riskera nåt eftersom de ska fotas till tidningen 😉 annars älskar hon oxå att baka preics som jag 🙂

    kram på er!

  2. vad roligt att du är tillbaka! jag gick in här av en slump, hade tittat igenom min andra blogg-favoriter och så tänkte jag att jag inte hade kollat här på länge, och precis då har du börjat igen 🙂 kul! kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.