Ljus i vårt hus


Fullt med tända ljus på soffbordet.

Igår tog Maja vaccinssprutan mot svininfluensan. Och reaktionen kom som ett brev på posten. Imorse vaknade hon upp med feber. ”Hon verkar konstig” han T säga innan lillstackarn började hulka. Hon och jag har varit hemma och myst idag. Vi har sovit, tittat på Pippi och Emil, jag har försökt truga i Maja pankakor – hon vill inte ha. Försökte med glass i stället – det ville hon ha. När hon har legat nerbäddad har jag passat på att plocka undan lite. Fick chansen att göra det jag aldrig hinner med i veckorna, städa och laga långsam mat. På menyn stod pannpiff med stekt lök, kokt potatis, kokta morötter, brunsås och inlags gurka. Mums för riktigt god hemlagad mat! Ibland drömmer jag om att vara hemmafru, baka och laga mat, puts och fejja hela dagarna. Men jag skulle nog tröttna i längden. Men det är ”tur” att jag får extradagar ibland när Maja är sjuk. Chans att krama, pyssla, gosa och passa på att plocka undan när hon sover. Självklart önskar jag att hon alltid är kärnfrisk, vilket hon för det allra mesta är – det här är tredje vabbomgången på hela hösten. Men jag blir aldrig rastlös när jag är hemma med henne någon dag.

Publicerat i Maja:

1 tanke på “Ljus i vårt hus”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.