God förmiddag förkylning!

Jepp, sjukan håller i sig. Gick hem tidigare från jobbet igår (var några grejer som jag var tvungen att göra – tokförskyld eller inte) och idag stannar jag hemma. Har lite jobb med mig hem som jag ska göra, men mest av allt ska jag vila upp mig så att jag är pigg tills lördag och Bröllopsmässan.

Cupcakesen i söndags blev en succé, här kommer recepptet som lite uppiggande en sådan här hängig dag.

Till cirka 12 muffins behöver du:

75 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl mjöl
0.75 dl socker
1 dl kokosflingor
1, 5 dl korssad ananas
2 tsk bakpulver
1 tsk vanlijsocker

Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Smälls smöret i en kastrull, häll i mjölken. Bland mjöl, kokos, bakpulver och vanlijsocker i en mindre bunke. Ta en större bunke och vispa ihop socker och ägg poröst. Häll i mjölkblandingen i äggsmeten och rör sedan ner mjölblandningen försiktigt. Tillsätt slutligen den krossade ananasen. Fyll upp 3/4 av muffinsformen som du satt i en muffinsplåt (den med skålar i – annars håller de inte formen). Grädda tills de är färdiga i mitten av ugnen, mina to cirka 15-20 min.

Så här gör du kristyren:
Blanda i minilite vatten i florsocker – det behövs knappt något för att få en krämig kristyr. Droppa i några färger karamellfärg. Smeta på kristyren på muffinsen. Strössla sedan med ett strössel du tycker är fint. Det här är från en burk med fyra olika prinsesströssel som jag hittade på ICA.

Muffinsformarna har jag köpt på Lagerhaus.

 

Nu ska jag få i mig lite frukost framför min gamla mammaledighetsfavorit – Våra värsta bästa år!

3 tankar på “God förmiddag förkylning!”

  1. Men gud vad gott det lät, ska jag verkligen baka någon dag så supertack för receptet =)
    Och krya på dig nu, vaknade också sjuk imorse så vet hur jobbigt, tråkigt, det är..

  2. Samma här. Gick tidigare igår och är hemma idag. Tänkte som du med dagis men jag tror att N har det roligare där än här hemma. SKa dock hämta tidigare.

    Krya på dig!

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.