Bloggen är toppen!

Glad mamma i soffan

Tusen tack för alla peppkommentarer i inlägget nedan! Jag ska verkligen ta tag i det där med matlådor, det verkar vara lösningen för många. Jag är nog inte ensam med att ha ett jobb som man inte kan gå ner till 80-90 % arbetstid, om inte mer. Sedan när är det normalt att inte jobba heltid? Jag avundas förstås de som kan, men tycker att det inte borde vara normen. Matlådor är i alla fall en superidé!

Imorgon ska jag på fotofrukost på Expert. Jag och några andra bloggare (vet inte vilka ännu) är inbjudna på en liten fotokurs och frukost. SKa bli superkul att få lite bra tips. Ska ta med mig systemkameran. Kul att göra något innan jobbet, och jag är en riktig frukostmänniska så jag är mer än happy idag 😀

Som grädde på moset visar tv både Desperate Housewives och The new adventures of old Christine. Två av mina favvisar! Jippie!

17 tankar på “Bloggen är toppen!”

 1. Kul med kurs.
  apropå det, undrar, hur gör du dom där tjusiga bildkombinationerna på vit botten – du vet dom där ihopsatta som är så poppis? Photoshop? Klippa klistra?

  Om du orkar, kan du väl facebooka mig. Länkar duger gott. 😉

  Kram V.

  PS. Lycka till med middagarna. Det där är sååå jobbigt, men jag tycker att ju äldre dom blir, desto lättare blir det med middagstiden. Eller så inbillar jag mig. 😉 Låter iaf M småäta ingredienser (grönsaker) medan vi lagar middagen. Men senare än 17.40 är svårt!

 2. Jag upplever ofta att särskilt mamman förväntas jobba 75 när man börjar jobba efter föräldraledigt. Visst hade det varit superskönt på ett sätt, men eftersom jag är ny på mitt jobb (mitt första, fasta jobb) känner jag att det är 100 som gäller för mig. Jag tycker verkligen inte att man skall behöva ha dåligt samvete för att man jobbar heltid, men ibland känns det som att man precis talat om att man jobba 150% när man säger att man jobbar heltid och har småbarn.

  Det är mycket "tycka" i mammavärlden helt enkelt 🙂

 3. Åh! Skulle gärna gå på fotokurs, och ha en systemkamera 🙂

  Trist det där med normer, märks så tydligt när man fått barn. Hoppas det löser sig med matlådor och trött tjej!

  Kram!

 4. ANg normer: Just därför skrev jag i mitt inlägg om matlådor att gå ner i tid är mitt val och inte rätt för alla. Däremot tror jag att man kör slut på sig själv om man tor att man kommer orka laga mat från grunden, jobba heltid och ha tipp-topp hem samtidigt.

  Jag jobbar själv i en bransch som är tuff (är agronom efter 4,5 års studier)med få tjänster och många sökande men i och med att det är inskrivet i regelverket att föräldrar med barn under 8 år har rätt att gå ner i tid så har jag sökt ledighet och kunnat göra det. Mina arbetsgivare (Länsstyrelsen och Jordbr. Departementet)har en god föräldrapolicy och är nog väldigt försiktiga med att särbehandla föräldrar/gravida av rädsla att få negativ publicitet i media…Skulle inte se så snyggt ut om staten diskriminierar. Sedan kanske jag aldrig kommer klättra allra högst på karriärsstegen eftersom jag inte jobbat 100 % hela tiden men då må det vara hänt anser jag. Jag gissar att den dag jag dör så är det inte att jag inte jobbade mer som jag kommer ångra 😀

  Detta är vad som känns rätt för mig och vår familj och jag tycker att de som vill jobba mer ska göra det! Det som är tråkigt är om någon som vill gå ner i tid inte vågar kräva det för att vara rädd för att bli av med jobbet!!

  Tack för en bra och inspirerande blogg :-)Jag blir lite jobb-sugen när jag läser om ditt roliga jobb 🙂

 5. Fast vad som är normen, oavsett om det är att man jobbar hel- eller deltid, ska väl inte spela någon roll. Vill ni som föräldrar att personalen på förskolan ska känna och umgås mer med er dotter än vad ni gör så fine, det är ert val (fast varför skaffar man i så fall barn?)! Personligen tycker jag dock att småbarnsåren går alldeles för fort (och de kommer inte tillbaka) för att jag/vi ska vilja missa mer än nödvändigt.

  Därmed inte sagt att det måste vara mamman som går ner i tid. Kan inte din sambo gå ner i tid så att er dotter slipper de hemska kvällarna?

 6. Ja, det beror ju om man prioriterar familjen eller jobbet.
  Ingen tvingar ju er att jobba deltid så då är det ju bara att köra på.

 7. Är barnlös- så jag förstår kanske inte problematiken. Men jag är inte avundsjuk på den stress man måste känna.
  Jag förstår att du satsar på jobbet, det måste ju gå att kombinera med ett familjeliv. Karriär för föräldrarna är viktigt och måste även i slutändan ge en mer harmonisk person (?). Det ena kan inte behöva utesluta det andra!
  Jag hoppas att matlådorna funkar och att ni får lycka framöver. Och alla moraltanter som skriver att "ingen tvingar er…" "Beror på vad men prioriterar" osv, vill jag skita i & kalla att dom inte finns. Jag hoppas att det ena inte behöver utesluta det andra – utan det handlar om inställning (?)

 8. Jag har börjat på min nya avdelning på 100% eftersom det är lättare, och jag här rätten på min sida, att går ner i % än att gå upp. Det är omöjligt i vården. Jag gör det för att jag personligen inte hinner med min dotter, min familj, mina vänner och mitt hem. Det är skönt att möjligheten finns … men självklart är det ju också från person till person. Å en STOR skillnad på lönen om man går ner 🙂 Jag vill heller inte missa dessa åren med Ally.

 9. Jag tycker du är en bra mamma som jobbar heltid! Det är svårt att få det där drömjobbet och när man väl fått det ska man ha dåligt samvete för att man planerar för framtiden och kanske vill göra karriär? Sorry, jag köper inte det.

 10. Ni har en laglig rätt att förkorta arbetstiden med 25 %, men det vet ni säkert. Jag tror inte det spelar någon roll för karriären om man jobbar 100 % eller mindre, utan det viktiga är vad man gör och hur man gör det. Men jag är inte så insatt i era jobb, så jag vet ju inte hur det påverkar just er… Hursomhelst måste man nog vara flexibel och tänka annorlunda på flera sätt i vardagen när man har små barn. Gör det enkelt med maten, ta hjälp av nätverket och flexa era arbetstider så gott det går även om ni inte går ned i tid.

 11. jag måste säga att jag med glädje jobbar 75%. för mig handlar det faktiskt och ett val, och det valet är ganska enkelt. vi bor billigt, och skär ner på lyx när det behövs. timmarna med livia hemma på em är guld värda. just nu är det jag som jobbar mindre än sambon. detta mycket pga av att jag dessutom pluggar 50% också.lägger studietid när livia somnat, och får på det sättet fyra timmar med henne varje em. planen var denna redan innan hon kom, och vi planerade redan då för att hon inte skulle gå mer än 6-7 h i förskolan per dag. jag tycker "kan" är ett skevt ord, men huvudsaken är att man hittar ett sätt man trivs med och som passar sin familj!
  lycka till med matlådorna, det är nog det bästa sättet som erqa kvällar ser ut nu.
  kramar

 12. jag måste säga att jag med glädje jobbar 75%. för mig handlar det faktiskt och ett val, och det valet är ganska enkelt. vi bor billigt, och skär ner på lyx när det behövs. timmarna med livia hemma på em är guld värda. just nu är det jag som jobbar mindre än sambon. detta mycket pga av att jag dessutom pluggar 50% också.lägger studietid när livia somnat, och får på det sättet fyra timmar med henne varje em. planen var denna redan innan hon kom, och vi planerade redan då för att hon inte skulle gå mer än 6-7 h i förskolan per dag. jag tycker "kan" är ett skevt ord, men huvudsaken är att man hittar ett sätt man trivs med och som passar sin familj!
  lycka till med matlådorna, det är nog det bästa sättet som erqa kvällar ser ut nu.
  kramar

 13. men lilla Maja då! Det låter ju hemskt jobbigt med såna kvällar, hämtas så nära inpå sin läggdax och hinna få mat i sig och tanka kärlek. Svår ekvation. kan ni inte gå ner i timmar nån av er nån dag i veckan så hon slipper så många långa dagar? och kanske be mormor/morfar moster eller farbror eller farmor/farfar hämta om de slutar tidigare?!

  hoppas ni hittar nån bra lösning som passar alla 3! Det krävs ju lite planering att få en harmonisk familj och att få allt att gå i hop! 🙂 kram

 14. men lilla Maja då! Det låter ju hemskt jobbigt med såna kvällar, hämtas så nära inpå sin läggdax och hinna få mat i sig och tanka kärlek. Svår ekvation. kan ni inte gå ner i timmar nån av er nån dag i veckan så hon slipper så många långa dagar? och kanske be mormor/morfar moster eller farbror eller farmor/farfar hämta om de slutar tidigare?!

  hoppas ni hittar nån bra lösning som passar alla 3! Det krävs ju lite planering att få en harmonisk familj och att få allt att gå i hop! 🙂 kram

 15. tänk på att du ska jobba ganska många år till, du ska orka! Alla gör vi olika val, jag hoppas att du är nöjd med ditt val. Jag har haft möjligehetn att vara hemma länge och sen bara jobba 50% tills barnen började skolan, dessa 6 år har gått så fort…och jag har hela livet kvar att jobba. Jag är glad och stolt över att jag inte drogs med i stressen kring jobb. Jag skaffade mina barn för att vara MED dom , inte för att förskolan ska få uppfostra mina guldkorn. Men alla är vi olika….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.