Lyxa till buggan?

Vi har en Bugaboo till Maja. Just nu är den väldigt basic, svart och brun. Jag älskar verkligen vår vagn. Även om Maja är på väg bort från den, vi använder den knappt nu för tiden. Men vi kommer ändå att spara vagnen sen. Förhoppningsvis kan vi ge Maja ett syskon en dag i framtiden och då vill jag också använda Bugaboon. Ska bli kul att använda den som liggdel också. Och även om den dagen är låååååååångt fram i framtiden kan jag inte låta bli att kika runt på lite roliga valmöjligheter. Det är hur smidigt som helst att byta klädsel på vagnen och det finns massor att välja mellan. Eller vad säger ni om denna, specialdesignad av Marc Jacobs?

I somras var jag inne på att köpa en fin sufflet till lillans vagn. Den här tjejen är superduktig och syr välidigt fina grejer till både Bugaboo och andra babygrejer. Tyvärr fick jag inte igenom köpet, men jag har ännu inte släppt tanken.

Bild lånad av Karin

Jag har just nu en drömkombination till nästa omgång (om det blir någon och om det blir en tjej till). Tycker att tokrosa och chokladbrunt är en fin kombination, den bruna delen har vi redan. Så vi skulle bara behöva en rosa topp.

Fördelar med buggan:
Smidig att köra
Snygg
Lätt att vända och fälla ihop
Lätt att byta och tvätta klädsel (ok, sittdelstyget kan vara kämpigt)
Praktisk
Bra andrahandsmarknad
Bra varukorg
Välkänt varumärke
Bra handbroms

Nackdelar med Buggan:
Svår att köra i snömodd o terräng (detta är en stadsvagn, ingen skogsvagn)

 

Vad har ni för vagn? Vilka är fördelarna och nackdelarna?

http://designkarinr.blogg.seVa

13 tankar på “Lyxa till buggan?”

 1. Vi har en bugga cameleon som vi är toknöjda med och jag vill dementera att det inte är en skogsvagn :-)! Vi har kört den på landet, i skogen, på sandstrand och i snömodd samt i Sthlm där vi bor 🙂 Tricket är att vända handtaget så att de stora hjulen driver istället för de små.

  Vi har nu vagnen till vår 10 månaders tjej och den har från början inköpts till vår snart 3 åriga tjej. Hon åker nu vid behov Brio Sitty sittvagn eller på Buggans ståbräda 🙂

 2. Brio race. Himla klassiskt. Supernöjd. Fungerar jättebra till det vi vill ha den till: rymlig, går mycket långpromender i blandad terräng, smidig inne i affärer, bra liggläge och lätt att stoppa in i bilen. Ingen aning om andrahandsvärde, men den kostade 2200 ny, så det känns inte som att det spelar någon större roll.

 3. Är det så att ni inte VILL ha syskon till Maja inom en snar framtid du skrev så? "Och även om den dagen är låååååååångt fram i framtiden".

  Vill ni vänta massor av år? Tänkte bara eftersom du skrev så som du gjorde..

  Kram!

 4. Jag älskar buggan men nu använder vi den knappt eftersom vi inte har nåt vagnskjul på dagis och den skulle bli förstörd om den stod ute i regnet hela dagarna. Så jag funderar på att sälja den. Tycker Brio Race funkar jättebra nu när Molly är lite större

 5. Jessica E: Just det, tänkte inte på den funktionen. Men vi brukar aldrig lyckats låsa småhjulen. Härligt att ni kunnat använda buggan så länge!
  Caroline: Jag har hört så mkt bra om racen, verkar vara en riktigt supervagn!
  EmelieCatherine: Nej, vi vill inte ha ett syskon till Maja just nu. Jag har precis fått igång med min karriär, vi ar köpt en lagom stor lägenhet och jag har aldrig förstått tjusningen med syskonvagn och två blöjbarn. Jag väntar helst ett par år till, Maja får gärna vara 4-5 år.
  Wojtan: Visst var den, mumsig! Trist, men du har ju redan två underbara tjejer!
  Ulrika: Jepp, alla faller inte för buggan 🙂
  Anna: Vi använder inte vår heller så mkt på vardagarna, men under helgerna är den crusial för våra transportmöjligheter eftersom vi inte har bil.

 6. Var bara tvungen att kommentera ditt svar till EMelieCatherine som jag tycker hade en lite konstig ton…Respekterar ditt beslut att vänta med ett till barn och du har ju tiden för dig eftersom du hade turen att träffa rätt man tidigt och blev gravid på vad det verkar med en gång MEN jag kan nog lova dig att anledningen till att många kör syskonvagn och får barn tätt i dag är inte för att man tycker det verkar så himla häftigt eller coolt (eller vad du tror ligger i "tjusningen"…). Att man inte "skaffar" barn eller beställer barn är något jag fick lära mig den hårda vägen. Det tog 2 år innan vi blev gravida med vår stora och när hon föddes var jag 34 (vilket inte är lastgammalt…eller?)så vi tänkte att vi måste ju börja försöka igen när hon är 1 om vi ska hinna få något syskon ifall det tar ytterligare 2 år att bli gravid. Nu blev jag gravid med lilla direkt och därför är det tätt mellan dem och ja, jag hade syskonvagn i början och ja, de är bägge blöjbarn. Kanske inte drömscenario men det fungerar. Hade jag träffat deras pappa tidigare så hade jag inte väntat så länge med att skaffa barn. Ville bara upplysa er om att man inte kan planera sina barn! Att kunna bli gravid och få barn är en ynnest och ingen självklarhet!

  Att FK också har satt upp 1 år och 9 mån regeln gör nog också att många försöker bli gravida tätt för att inte behöva jobba så länge mellan barnen för att få upp sin SGI…

 7. Angående svaret till EmelieCathrine och svaret till svaret (av anonym)… Jag förstår precis vad Stina menar (tror jag iaf). För tvärtom vad anonym verkar anta så har jag upplevt att man blir mer ifrågasatt om man väljer att inte skaffa andra barnet inom 1 år och 9 månader än om man gör det.

  Och precis som anonym skriver så kan det finnas omständigheter (eller bara att man planerat så för den delen) som gör att man väljer att försöka få syskon tätt, på precis samma sätt kan det finnas skäl, önskemål eller andra omständigheter som gör att man hellre väntar ett tag.

  Jag tycker att det är tröttsamt att man skall behöva försvara sig för att man gör val. Jag tycker även att det är tröttsamt att det är provocerande att man inte gör som majoriteten. Och ja, vi har funderat på syskon, men av olika skäl har vi valt att vänta. Visst, den dagen vi börjar längta är vi mycket medvetna om att det inte är en självklarhet att man "lyckas", men det känns som en helt annan diskussion.

 8. Vi har också en bugaboo (mörkgrå bas röd topp) som vi köpte när Melvin föddes. Då bodde vi i en stad men nu bor vi på landet. Vår vagn har funkat helt okej även på landet men vi borde kanske köpt vinterhjulen för att vintertid kan vi inte köra den då de inte plogar så ofta härute.

  Har haft funderingar på att sälja buggan och köpa en rejälare vagn om/när det blir syskon men vet inte om jag klarar av det, har verkligen älskat buggisen. Samtidigt kan jag känna att det är smidigt men en bra sittvagn med liggläge där benen ligger rakt… Vi får se hur vi gör.

  Fördelen med bugaboo tycker jag är att den är så lättstyrd, lätt och att man kan byta ut tygerna på den.

 9. Jag hade gärna valt en bugga men eftersom vi har hund så blev det en Teutonia Mistral med fasta stora hjul. Såhär i efterhand ångrar jag mig lite (även om jag varit sååå nöjd med vår vagn) då jag inte visste att det fanns snöhjulen till buggan. Det kunde kanske löst vårt problem. Nu ska vi snart ha nr 2 så en Urban Jungle syskonvagn har införskaffats.

 10. Anonym: Jag lägger mig inte i hur andra gör med en ev tvåa, alla har ju olika förutsättningar och möjligheter. Som du skriver är 34 inte lastgammalt, men har man haft problem med att bli gravid eller vill ha fler barn efter sitt första så har man inte jättemånga år att "spela på" (missförstå mig rätt). Och då förstår jag att man vill/måste ha sina barn tätt. Jag förstår också många av fördelarna med att ha syskon som ligger nära varandra i ålder, de har mycket roligt tillsammans. Jag kan bara svara för mig själv. Jag var tio år yngre än dig (24) när jag fick Maja, så jag har många år "på mig". Jag hade en jobbig förlossning och en tuff tid efteråt – något som jag valt att inte skriva så mycket om i bloggen. Det har satt sina spår. Jag har precis fått mitt första riktiga jobb. Jag håller med dig till 100% att barn är något man får o inte skaffar. Jag är otroligt tacksam för Maja, hon var enormt efterlängtad. Jag har hunnit med mycket tidigt i livet och känner mig inte stressad att få fler barn. Skulle det bara bli Maja, att jag väntat för länge, skulle det också kännas ok. FK:s regler påverkar säkert, särskillt för dem som vill/kan gå ner i tid när barnen är små. Jag har ingen sådan möjlighet, däremot möjlighet att jobba upp min sgi tills nästa barn. Ett stort grattis till den lilla i magen! Det är enormt att bli tvåbarnsmamma, men jag är inte redo än. Jag vill vänta och längta, och det gör jag inte idag.
  Caroline: 7 av 10 i min mammagrupp fick banr/var gravida innan 1 år o 9 mån. Man kommer alltid att få argumentera för sina val, hur man än gör. Tack för din kommentar!
  En mölnbobos liv: Jag röstar förstås på buggan 🙂
  Fröken Isakson: Grattis till skatten i magen!

 11. Vi har haft tre vagnar till dottern som är 17 månader. Började med en EL City Cross med City korg, men när sittdelen sattes på blev den för tung och vi bytte till en Urban Jungle, den var underbar att ta lång promenader med men i butiker och in i bilen var den för lång och klumpig så vi sålde den och nu har vi en EL Scooter och jag trivs riktigt bra med den, det negativa med den är att nu när vi har åkpåsen i är det lite bökigt att få ner henne med skor på men det går och hon trivs riktigt bra i den. Om du senenare är ute efter en sittvagn så kolla in Brios nya Spin, är själv sugen på en sån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.