Tröttis

Myser lite i soffan i nya pyamasen innan läggdags.

Vi hade en tröttis här hemma ikväll. Hon hade sovit en timme på dagis, tycker att det är lite för kort tid, men jag antar att det kommer att ta ett tag innan hon förlikar sig med att hon ska sova i samma rum som en massa andra barn. Det är faktiskt det enda negativa med vårt dagis, i min drömvärld skulle hon gärna få sova ute i vagnen, nästan året om. Hon sov mycket ute när jag var ledig med henne, och jag trot att det gör henne gott. Men, men, man kan inte få allt här i världen. Vi har ett underbart dagis med mysiga och bra fröknar. De äter bra och sockerfri mat (i dag var det kåldolmar till lunch – premiär för sessan). De har en enorm gård som de är ute och leker på hur mycket som helst. Så vi har all anledning att vara nöjda. Generösa öppettider är det också, 06.30-18. Maja går ju som bekant en hel del 7.30-18. Fast inte lika ofta som vi trodde från början. Vi får en hel del hämthjälp, och T kan sluta tidigt några dagar i veckan (då får han åka in tidigt).

 

Nu sover lillan sedan ett par timmar och jag har parkerat i soffan efter ett varmt bad. Jag antar att jag inte är ensam om att se Svenska Hollywoodfruar, med tanke på skriverierna den senaste veckan?

Publicerat i Maja:

5 tankar på “Tröttis”

  1. Alvin sover också inne på dagis, vilket jag tycker är lite synd men det fungerar iaf bra. Hade gärna haft honom sovandes i vagn ute! Men han får max sova en timme annars somnar han inte på kvällen 🙂 Vårat dagis har bara öppet till 17,30 och då hinner min sambo nästan aldrig hämta då han har restid hem från jobbet.. Som tur är kan jag oftast hämta vid 16-17.. Maja passar bra i den nya pyjamasen 🙂

  2. Jamasen såg bättre ut på, tycker jag. Gulle!

    Skönt att höra att det inte bara är vi som har barnet på förskolan långa dagar… Känns lite surt ibland, men det gör ju att vardagen går ihop. 🙂

  3. När jag hämtar rut klockan 17 (efter att ha stressat för att hinna tills dess) är hon ensam kvar på hela dagis. Inte ett barn kvar. När jag lämnar klockan 7.30 är det max 2-3 barn där. Alltså hur gör alla andra för att få ihop det egentligen? De kan ju omöjligt jobba heltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.