I min basgarderob del 1

För ett tag sedan var det en av mina läsare som önskade ett inlägg om vad som jag tycker ska finnas med i en bra basgarderob. Jag har funderat lite, och jag trot att jag vill/önskar att detta borde finnas som en bra grund:

Bastoppar Få klarar sig utan några bra linnen, t-shirtar och långärmade baströjor. Jag satsar personligen på linnen i svart, vitt, natur och marint. T-shirtar har aldrig varit en favorit, så sådana skippar jag. Däremot är jag överförtjust i trekvartsärmade toppar. Har svarta, vita och randiga sådana.

 

Koftor: En annan trogen vän i garderoben. Koftan är smidig, snygg och förstör ingen frisyr när den kläs på och av. Satsa till och börja med på basfärger som svart, vitt (natur), grått och marint. Sedan kan man spetsa till det med koftor i spännande färger och mönster. Men som sagt, har du basen är du hemma.

 

Kavaj: Här lever jag verkligen inte som jag lär, min garderob skriker efter en snygg kavaj. Måste, måste se till att den hamnar hemma hos mig snart. En kavaj är egentligen en snyggare version av en kofta. Passar perfekt till topp o jeans, eller kjol. Eller i princip vad som helst (kanske inte mjukisar, men de stannar ju ändå bäst hemma).

 

Nätta, söta blusar: Med minst en söt blus i garderoben klarar du det mesta. Söndagsmiddag hos svärföräldrarna, anställningsintervjun, afterworken, romantsika dejten och en helt vanlig onsdag.

 

Klassiska ldb:n: En liten svart (eller flera i mitt fall) är alltid ett säkert kort. Funkar nedklädd på jobbet och uppklädd på festen. Snygg och skön att ha i garderoben när inget annat funkar.

 

Klassiska jeans: Visst kan du skaffa massa tokiga tvättar och skärningar (och gud förbjude jeansleggings), men i slutändan känns alltid klassikerna i en snygg (helst mörk) tvätt bäst. Så är det i alla fall för mig. Jag satsar på ett par smalisar (som går att stoppa ner i stövlarna) med normalhög midja.

 

Pennkjolen: Behöver inte nödvändigt vis vara svart, men användbar! Välj en basfärg du gillar. Går att kombinera med allt från ballerinas till pumps, bastopp m brett skärp till koftan och blusen. Bästa kjolen alltså!

 

Svarta, klassiska byxor: En välsittande snygg byxa är nyckeln till många outfits. Tyvärrr måste jag erkänna att jag inte äger några svarta byxor (skämmes på mig), men jag saknar en sådan byxa minst en dag i veckan. Så detta måste jag se till att åtgärda!

 

Det här var mina grunder, jag tänkte återkomma med hur jag sedan bygger vidare i garderoben efter basen. Men det får bli en annan kväll! Alla kläder kommer från H&M.

 

6 tankar på “I min basgarderob del 1”

 1. Jättebra tips! Jag lyckades checka av alla plaggen så jag antar att jag byggt upp en bra basgarderob.. äntligen 🙂 Man kan få ihop snygga kombinationer av allt det där och addera med lite accessoarer.

 2. Hallå där! Undrar varför du dissar jeansleggins? Håller med om att ljusa tvättar inte smickrar benen men mörka och svarta under tunikor tycker jag är jätteskönt! Kramis!

 3. Angie: Härligt, då har du mycket att välja på.
  Anna: Självklart ska vi aw snart, skulle vara toppenkul!
  Sofia: Sorry, men jag tycker inte att det är fint. För mig är det antingen smala jeans eller leggings, inte någon hybrid. Det är min åsikt, självklart får du tycka något annat.

 4. Ja självklart! Smaken är ju som baken 😉
  Undrade bara vad det var som gjorde att du inte tyckte om dem, en del tycker ju de åker ner osv.. Håller med om att ett par smala jeans o söta blusar alltid är säkra kort! Lika a lot. Hoppas ni får en skön helg i höstsolen!

 5. Oh vilket underbart inlägg! Som man ropar får man svar eller hur man nu brukar säga. Och det tackar jag för! 🙂

  Allt om bröllop hade dykt upp här hemma medan jag var på utbildning. Det blir garanterat mitt fredagsnöje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.