Första vab*-dagen


Följde en länk från Engla och upptäckte Picnik, en superrolig sida där du kan pynta dina bilder gratis. Så här fin blev bilden på Maja som jag tog igår morse.

Maja har förstås fortfarande feber, så jag blir hemma med henne. Det snoras och har sig, Nu ligger vi och tokmyser i sängen framför barn-tv. Det blir en lugn dag. Jag har ringt jobbet. Som tur är har jag tillgång till min mail hemifrån, så jag behöver inte vara helt avskärmad. Hoppas att Maja mår bättre imogon, eller att T kan vabba, för då måste jag vara på jobbet. Har nämligen ett mode att förbereda som jag ska styla nästa vecka.

*Vab betyder vård av barn, för er icke-föräldrar. Från försäkringskassan får man något som kallas för tillfällig föräldrapenning när man är hemma med ett sjukt barn. Man måste anmäla att man är hemma, sedan anmäla när man slutar vabba. Sedan måste dagis skriva på ett intyg om att barnet verkligen varit borta. Sen får man erasättning.

Publicerat i Maja:

10 tankar på “Första vab*-dagen”

 1. Ting er virkelig annerledes i Sverige enn i Norge.. Her ringer man bare jobben, sier fra at barnet er sykt, skriver under på et skjema, så får man lønn som normalt..

  God bedring til den søte krøllejenta:)

 2. Nu kommer jag och är så där jobbigt präktig igen men på vårt dagis ska man vara hemma en feberfri dag innan man går tillbaka..Vet inte hur ni har det på ert dagis men du ska nog förbrede T på att vabba i morgon om inte du kan vara hemma. Ni kan ju också lejja ut en föräldrapenningsdag till anhörig som är hemma med barnet tex mormor etc.

  Kram och krya på Maja!

 3. Grommis: Oj, ja det kan verkligen skilja mycket! Trots att vi bor så nära.
  Anna: Eller hur?
  Jussi: Hm, läste det någonstan på fk:s hemsida, det kanske är om barnet är allvarligare sjuk en längre tid?
  Jessica E: Jag har pratat med vårt dagis och det är ok om hon kommer imorgon, förutsatt att hon är feberfri. Vi skulle aldrig skicka iväg henne om vi inte kände att hon var frisk. Våra föräldrar kommer att vabba en hel del framöver, men jag ville ta första dagen. Särskillt när hon varit så ledsen.

 4. stackars lilla stumpan. Hoppas hon är bättre fort. Det där med VAB-byråkratin är verkligen ett elände. Förstår inte varför de ska krångla till det så?

 5. hos oss är också feberfri dag ett måste. tänk på att det är ett galet snabbt tempo i förskolan mot hur man kan anpassa dagen hemma.

  krya på sig majsan!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.