Mer gråt


En lite ledsen mama som toklängtar till helgen då det blir familjemys till max! Vi hade egentligen tänkt att fixa barnvakt, men nej, det känns inte alls lockande efter den första riktiga dagis och jobbveckan. Det blir kul aktiviteter tillsammans istället, bara vi tre.

Dagens lämning blev inte mycket bättre än gårdagens. Jag lämnade själv idag och Maja verkligen klmarade sig fast. Usch vad det skär i hjärtat. Men enligt Majas gulliga fröken hade det lugnat ned sig ganska snabbt igår och om vi kände oss oroliga så var vi alltid välkomna att ringa och kolla att allt var bra. Smartast, enligt henne, är att inte dalta utan bara säga "hej då" och gå. Så det gjorde jag, med mina egna tårar brännandes bakom ögonlocken.

4 tankar på “Mer gråt”

  1. Så förståndigt av dig! Men det brukar faktiskt vara som Majas fröken sa, tar man det bara lugnt, säger hej då och går så går det över efter en stund. Daltande gör det bara värre för de lilla, då förstår hon/han inte om mamma och pappa ska gå eller inte. Har tyvärr varit med om det alltför många gånger.
    /Förskollärare

  2. när jag var liten och skulle börja på dagis så hatade jag det (var 2,5 år då). Skrek till mamma "lämna mig inte här". Det gick så långt att mamma var redo att säga upp sig och så en dag bara lossnade det och jag älskade dagis… Så, det blir bättre!

  3. Minns när jag jobbade som aupair till ett tvillingpar på 2 år. När föräldrarna skulle gå hemifrån på morgon gallskrek både ungarna i full panik, men så fort ytterdörren hade smällt igen så var de hur glada som helst och vi hade bra dagar vi tre. Förstår dock hur du känner dig 🙂

  4. Förstår verkligen att det känns fruktansvärt! Men, precis som andra har kommenterat, det brukar ju alltid ge med sig på bara några minuter.
    Hoppas att det blir bättre snart i alla fall!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.