God morgon måndag

Jag och T har tagit ett tårfyllt farväl av Maja på dagis. Det var första gången jag lämnade, och hon är lite extra mammig just nu. Lilla tjejen blev alldeles förtvivlad. Och även om jag vet att hon har det hur bra som helsat och garanterat glömt tårarna nu så värker det i mammahjärtat.


Idag har jag lbd och strumpyxor från h&m, väska frånb mulberry, skor från dinsko och armband från newhouse.

10 tankar på “God morgon måndag”

 1. Om vår 2,5 åriga tjej är ledsen när vi lämnar så brukar vi ringa dagis eller personalen ringa oss så att vi vet att allt är lugnt.

  Du vet att du eller din man alltid har rätt att gå ner i tid när ni har barn under 8 år? Arbetsgivaren kan inte neka.

  Kram och tack för en kanon-blogg som jag läser dagligen!

  / Jessica (mamma till en 2,5 årig tjej och en 9 månaders tjej)

 2. Sådant fick jag se mycket av när jag arbetade på dagis, det värsta var de föräldrrna som aldrig gick, som vände sig om och kom och daltade med barnet 🙂 Duktigt av dig! 🙂

 3. Vår Ally har åxå börjat nu och det är en bergochdal baana att lämna 🙂 Ena dagen går det utmärkt och andra är hon hur ledsen som helst. Men efter man har gått så brukar det ju alltid går över! Visst skär det i mamma hjärtat dock.

  Måste bara säga att du alltid är så söt och chic varje dag!!

 4. På Rasmus dagis ringde dom självmant när vi hade haft en svår lämning på morgonen, urgulligt å det kändes ju väldigt mycket bättre i hjärtat efteråt…för när dom gråter när man ska lämna har man lust å bara ta barnet å åka hem igen å myspysa! =)

 5. Jessica E: Visst kan erbetsgivaren inte neka en att gå ner i tid. Men som icke fastanställd i en tuff branch där arbetsgivaren "äger" marknaden har man inte så många valmöjligheter. Det är 100% eller inget alls. Tyvärr. Kul att du gillar bloggen!
  Simone: Tack gulliga du! Jag vet ju att hon gillar att vara där, och detta kommer ju att gå över.
  Maria: Tack snälla du!
  Madelene: Vilka bra fröknar, smart av dem!
  Ida: Tack!

 6. Men kan inte din sambo gå ner i tid? Tycker det känns lite tufft mot en sån liten att tvingas gå på heltid direkt faktiskt 🙁

 7. Tina: Samma sak där, vi har båda jobb där det helt enkelt inte funkar att jobba mindre än heltid. Vill tillägga att Maja faktiskt inte är särskilt liten, hon blir två snart. Hon har fått vara hemma med oss fram tills nu. Många sätter sina barn när de är ett år, hon har alltså fått ett år extra hemma. Självklart har jag dåligt samvete för att hon får gå långa dagar, det eviga mammasamvetet. Men jag vet att jag inte har så mycket val. Jag gick långa timmar på dagis som liten (började i tiiiidig ålder) och har inte lidit av det, snarare tvärt om. Jag älskade dagis som liten och har bara varma minnen därifrån.

 8. Visst är det alltid en debatt om långa dagar och heltids/deltidsjobb när man är förälder, och vi jobbar också heltid båda två. (Men nu under inskolningen har jag gått ned till halvtid eftersom jag måste vara på dagis..) Nova är 15 månader och vi tycker att det är precis lagom att börja med barnomsorg nu; vi har helt enkelt inte möjlighet att tillgodose hennes utforskarbehov och aktivitetsbehov på samma sätt som en förskola har. Och visst skär det i mammahjärtat när ens barn gråter – jag längtar inte direkt efter den situationen själv, men gråten går över fort när det finns massor av spännande saker att utforska. Bra att ha en tydlig och öppen dialog med personalen så att man vet att barnet mår bra iallafall, för man ser ju bara tårarna och inte sekunderna när det går över.

  Kram på er!

 9. Jag förstår att du jobbar i en tuff bransch, har samma jobbsituation med få fasta anställningar och många om tjänsterna men trots detta så sa min arbetsgivare inte nej till att gå ner i tid till 75% när vår tjej började på dagis (hon är född i januari -07). Vi har ett dagis som använder sig av den längre inskolningen och ändå sa personalen att man ska inte räkna med att jobba fullt första månaden efter inskolningen då barnen fortfarande är så färska i dagismiljön och orkar kanske inte vara där hela dagar. Ella gick 07.30-15.00 och då var hon helt slut. Jag fick erbjudande om fortsatt vik , trots att jag gått ner i tid, och jobbade ytterligare ett tag men gick sedan på ny mammaledighet då vi fick en liten Selma.

  Har man den korta inskolningen kan jag tänka mig att det blir ännu större omställning att gå 7-17 även om de säkert tycker det är kanonkul att leka med andra barn.

  Vill inte ge dig dåligt samvete för att du jobbar heltid men känner ni att Maja inte orkar långa dagar så ska man nog inte vara rädd för att prata med era chefer om att gå ner i tid ett tag.

  Kram och återigen tack för en jättebra blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.