Höstlista

Igår satt jag och funderade på att jag borde skriva en liten höstlista här på bloggen. Snart börjar jobbet igen och en ny säsong drar igång. Även om det just nu är högsommarvärme så gör det ju inget att börja tänka på lite kyligare tider. Hur mycket jag än äslkar sommaren brukar jag tycka att det är ganska skönt när vi börjar närma oss september och man kan börja ha jeans igen. Konstigt men sant. Så nu på morgonen att även Engla går i hösttankar, så jag är inte ensam.

Det här tänkte jag satsa på i höst:
Söta blusar, har en del redan, men ska se till att få hem några nya. Perfekta att ha på jobbet, till både byxor, jeans och kjolar.
♥Svart, klassisk kappa, jag har igentligen hur många höst/vinter-ytterplagg som helst. En vit kappa, en brun/beige kortare kappa, två pälsar, en rosa kortare kappa (nytt ultrafynd, har dock inte fått hem den än, svärmor tar med den från landet när hon kommer hem), en riktigt tjock vinterjacka, två trench, en skinnjacka och en oljejacka. Men ingen klassisk, enkel svart kappa. Och en sådan har jag verkligen saknat de senaste vintrarna.
♥Grå jeans, jag vet, ingen dirrekt höstnyhet, men jag har inte varit så sugen på grå tvättar. Men nu såg jag ett par i senaste H&M-katalogen och blev så kär. I övrigt är jag ganska vällutrustad på jeansfronten, har ganska många par som funkar.
♥Söta, nätta koftor
, universalplagget som är ett måste i min höstgarderob. Jag har en riktigt bra i marinblå marinoull. Har en svart i bomull också, men skulle behöva en till – gärna i cashmere. Ser gärna att det hänger en eller två i "roliga" färger i min höstgarderob också.
♥En röd kjol, min som jag har har fått en fläck som inte går bort, och jag har verkligen saknat en röd kjol vid många tillfällen.
♥Två par skinnstövlar, jag brukar bara köpa ett par per säsong, så använder jag det paret varje dag och de tokslits. Så får jag slänga dem i slutet av säsongen. Inte bra. Nu ska jag se till att investera i minst två par, ett par bruna och ett par svarta. Det ena paret får gärna ha klack.  I övrigt har jag mina stövletter.
♥En eller två mysiga mössor, är sugen på att pynta mössan med en brosch i höst. Jag har en fin naturvit baskerliknande sak, men jag skulle behöva någon lite nättare.
♥Röda skinnhandskar, sörjer fortfarande mina som jag tappade bort Majas första vinter. Jag har ett par svarta från förra gången, men ett par röda skulle bli perfekt till en i övrigt dov outfit.
♥Svart, naturvitt, plommonlila, ljusrosa, grått och rött
satsar jag på i höst. Inte alla på en gång förstås.
♥Kjolar, blusar, koftor, klänningar – jag satsar på en damig look, gärna lite 50-talsinspirerad.

Detta är mitt första utkasst. Jag tänkte att jag kunde uppdatera, stryka och ändra allteftersom.

Vad satsar ni på i höst?

1 tanke på “Höstlista”

  1. Oh om jag ändå visste det! Är total konkurs i min garderob för tillfället. Känns som att jag behöver allt, men när jag går ut i affärerna hittar jag ingenting. Mest för att det känns som att man är sugen på allt… Om det verkar logiskt? 😉 Din lista låter mycket bra. Skulle funka på mitt jobb också, vilket är lite knixigt annars.

    Du skulle inte kunna göra en uppföljare på detta inlägg fast med fokus på vad som bör finnas i en bra basgarderob? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.