En dag på stranden+dagisplanering

Vi har spenderat dagen på den sandstrand som ligger bara nerför gatan. Mysigt att ha bad så nära. Skönt med lite sol, så här sista semesterveckan. Nu tar vi alla igen oss lite, nyduschade och svala. Vi har lata dagar den här veckan, inte särskillt mycket inplannerat alls faktiskt. Så skönt att ta dagen som den kommer innan jobb och dagis drar igång.

Det är hög tid att börja planera inför dagisstarten. Det här är min to do list:
♥Märka alla kläder och skor, bestämma hur.
♥Köpa nya gummistövlar, de gamla är för små, jag gillar dessa söta med jordgubbar från Skopunkten.
♥Köpa ett par, eller två par innetofflor. Älskar dem från Boboux, problemet att det finns så många fina att välja mellan, så jag vet inte vilka det blir.
♥ Gå på infomöte i nästa vecka.

Har ni några bra börja på dagistips?

 

17 tankar på “En dag på stranden+dagisplanering”

 1. Ett litet dagistips till det kallare vädret sen: köp massor av vantar! Vantar vill alltid försvinna, i vintras hade jag minst ett par i hennes skåp på dagis, ett par i handväskan och ett par på henne… ändå fanns det tillfällen då hon fick låna eftersom alla var borta. 🙂

 2. Jag är också nyfiken. Tänkte köra en blandning av märkpenna och vävda namnlappar med Tag-its till Novas kläder. Får väl se hur det blir…

 3. Namna kläder är ju viktigt (även om jag slarvat). Ett fleecefodrat regnställ kommer jag investera i till Ville. Som han kan ha hela vintern. Samt jacka o överdragsbrallor från Polarn. Mössor och vantar är bra att ha flera.

  Lycka till!

 4. Vi använder gamla hederliga namnlappar härifrån
  http://www.namnband.se. Vi syr bara i dem på sidorna vilket gör det lätt att ta bort dem sen och återanvända. Det finns även såna man stryker på. Andra bra tips är;
  Dubbel uppsättning regnkläder/stövlar(1 hemma och ett på dagis. Gärna som man kan ha över en tjockare overall då det är slaskigt ute), alltid ha 2 uppsättningar kläder på dagis, mockasiner, extra nappar om hon använder det, velourbyxor som är ett bra mysplagg. Jeans kan ju vara lite tjockt under overaller mm.

  Lycka till!
  kram
  Petra

 5. två par stövlar är jättebra. för det är sånt man inte orkar/glömmer bort att släpa hem!
  även regnkläder!
  och som en talare innan, vantar! köpte 6 par till isabelle i vintras, tror hon har 1 kvar 😛

 6. Ja vantar och mössor försvinner lätt har jag märkt 🙂 Jag tycker det är bra om man har lite "mindre fina" kläder i extra kläder lådan med sig.. Vet inte hur många bär, färg fläckar mm som inte går att få bort på kläder när de varit där en hel dag på Alvins kläder.. Vi köpte innetofflor men de användes aldrig men tror det är olika på alla dagis.. Annars är det väl att det brukar gå bra efter ett tag även om de blir ledsna.. Alvin har haft perioder då han varit glad och ibland ledsen men det går snabbt över! Hoppas det går bra!

 7. Jag tycker att märkpenna är det enda rimliga med tanke på hur mycket som ska märkas. Brukar skriva på tvättlappen.

  Vi köpte fodrat regnställ på Ullared ifjol, det kändes prisvärt och lagom för slitaget som blir på dagis i jämförelse med när man själv är med ute och kan hjälpa till med "allt". Samma med alla kläder egentligen, kör bara sådant som man inte är så rädd om. Mjukt och skönt är väl också någon sorts ledord.

  Om hon har någon snuttefilt eller så är denna ovärderlig på dagis. Om det är möjligt så köp en extra som ni kan använda in hemma tills den luktar så där gott som de vill och sedan alltid ha den varianten på dagis.

  Vårat dagis ville inte att man skulle köpa up-and-go-blöjor, eftersom de behöver byta utan att ta av alla kläder.

  Slutligen: stålsätt dig. Det blir känslomässigt jobbigt, oavsett om hon gråter eller ej när du lämnar. Gott om tid till lämningar i början är också bra. Inte för att dra ut på hej då-sekvensen, men för att kunna klä av ytterkläder och så i lugn och ro. Brukar finnas en del de vill visa också, precis den där morgonen man är stressad… 😉

 8. bobux kan man beställa billigt på nätet från england, det gör jag alltid, mkt billigare än svenska priserna!!

  Olivia börjar dagis nästa vecka, vad stoooora de blivit. kram på er

 9. Här använder personalen heller aldrig innetofflor på barnen. Jag brukar ta på dem på morgonen med sedan åker de snabbt av. Ett tips är ett personligt mjukisdjur eller något barnet känner igen och känner sig trygg med. (ifall man får ha det) Men det har alltid mina 3 barn haft med sig och det har varit bra.

 10. Å så spännande. Det mesta har ju redan sagts, men jag drar mina favoriter ändå:

  Fleecefodrade regnbyxor (jackan som hörde till har aldrig använts). Plus 1 extra uppsättning vanliga.
  Fleeceoverall om dom sover ute i vagn, vinteroverall blir för hårt o otympligt.
  Men förstås vinteroverall oxå (gärna 1 extra) när dom är så små o inte tvådelat. Iaf när man har en liten buse som smiter som jag. 😉
  Mockasiner, finns riktigt bra billiga enfärgade (!) på http://www.pippilotta.se. Också bra när dom sover ute (tillsammans med ullsockor). Saker kan ju ändå försvinna, vore synd om det hände med bobuxen.

  Mycket dubbelt, men det lönar sig. Slippa släpa hem blöta vinterkläder, inte behöva komma ihåg blöta vinterkläder osv.

  Och igen, så kul. Stora tjejen!! Och Oliven oxå!!!

  Kram V.

 11. Gud vad söt hon är ditt lilla hjärta, jag vill att min tjej skall ha så fina lockar också!! Permanent kanske fniss

  Ja dagis start kräver lite förarbete….. Förra året var jag så himla styv i korken & beställde de finaste vävda namn band, ljus rosa med mörkare rosa ram & namn & så självklart en Guld krona. Jag satt & sydde på namn lappar så fingrarna blödde, för jag skulle ju lätt kunna ta av lapparna & sälja kläderna vidare….. well well… efter några månader & skåpen skulle fyllas med vantar, longs under tröjor & U name it shoppade jag loss på namn lappar man stryker på!! Super smidigt ;D

 12. Hej gums!!

  Något som jag skulle ha köpt till lilleman om det inte vore så att han får ärva Emilias regnkläder hade varit en regnoverall! Dom verkar superbra och funkar en bit in tidig vinter.

  Däremot så tror jag inte att du kommer att behöva innetofflor. Strumpor funkar toppen! Eller ja, det har gjort det för oss iaf =)

  När det gäller märkning så har jag en toppenpenna från POP som jag märker kläder med. 20 kr kostar den, som hittat!!

  Lycka till med inskolningen vännen! Kommer att gå sååå bra! Hon är ju en framåt och social liten dam.

  KRAM

 13. När jag hämtade min flicka var hon ofta trött och lite tjurig. Lösningen blev en liten burk med fruktbitar att äta i bilen på vägen hem. Varierade innehållet och "festade ibland till det" lite russin eller några frysta bär.

  Kommer säkert att bli jätteskoj för eran lilla att gå på dagis!
  kram Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.