Girle – en mammabloggare?

Mammabloggarna.se letar efter en ny mammabloggare och jag känner mig riktigt sugen på att bli en i gänget på den här härliga och varma sajt. Det är Mammabloggarna som ligger bakom mammabloggalan som jag var på i början av juli. Mammabloggarna ger alla bloggande mammor en plats att mötas på i bloggdjungeln. Här finns, förutom ett gäng grymma bloggar, även forum, artiklar och tävlingar. Jag känner instinktivt att det här är något för mig och för Girle-bloggen.

Jag började blogga i oktober 2005. Då var jag en ytterst anonym bloggerska som studerade journalistik och drömde om ett jobb på ett glassigt magasin. Mina inlägg handlade mest om mode, vad jag var sugen på att shoppa och tankar kring
utbildning och jobb. Här kommer ett utdrag ur ett inlägg från 2005:

Går en ganska "seriös" journalistikutbilning där det är meningen att vi ska gå och bli samhällsjournalister efter det.
Jag vågar inte riktigt erkänna för blivande ledarskribenter på dn att jag helst av allt skulle vilja skriva för Elle eller
något annat trevligt magasin. Varför inte vara med och starta upp en svensk version av Vouge. Men jag ska bli bättre på
att stå för vad jag egentligen vill. För let´s face it, jag är en fashonista, och varför inte tjäna pengar på sin hobby?

Tänk, om jag visste att allt skulle ordna sig. Ok, jag kanske inte har startat upp någon Vogue ännu. Men jag sitter på en tjänst som reporter på ett tämligen glassigt magasin. Mitt jobb på sveriges glamourösaste bröllopstidning är inte bara otroligt stimulerande utan även något som jag verkligen, verkligen vill göra. Och det mina vänner, är inte alltid så lätt för en nyutexaminerad journalist med ett litet barn i stundande finanskris. Fast jag har förstås alltid vetat att jag skulle klara mig. Jag har en grundtro på mig själv. Jag kan göra allt som jag vill. Jag har tydliga framtidsmål och jag ser till att förverkliga dem. Ett efter ett. Jag hoppas att jag kan förmedla det till mina läsare.

Nåja, tillbaka till 2005. Jag var som sagt sjukt anonym, det dröjde länge innan en bild av mig dök upp här på bloggen. I och med Majas födelse i oktober 2007 har många av mina tankar och värderingar fått omdefineras. Jag har valt att visa upp min skatt här, och då känns det inte mer än rätt att jag också dyker upp på bilder då och då. Sedan tycker jag själv att en blogg där man får se skribenten och inte en avhuggen kropp, på sann modebloggsmanér, är mycket trevligare!
Jag vill vara personlig, utan för den delen vara privat, här på bloggen. Jag vill att ni läsare ska känna er välkomna och att ni ska gilla att titta in här och komma tillbaka.

På nästan fyra år har min blogg gått från att ha varit extremt ytlig och anonym till en mer nära blogg, även om det fortfarande är mycket yta. Jag vill ge mina läsare en glimt av mitt liv. Jag berättar gärna om vad jag gör med min dotter.
Jag ger gärna små smakprov från mitt jobb. Jag tipsar gärna om fina saker, både kläder, prylar och barnsaker. Jag kan kanske anklagas för att ge en allt för glamourös bild av mammalivet. Jag tycker inte det. Mitt mammaliv ser ut så här. Det är rosa och i det allra flesta fall fyllt av skratt. Ni kommer aldrig få läsa om bajsblöjor och bråk. Jag tycker inte att det hör hit. Visst är jag inte sprudlande glad varenda minut av dygnet. Men jag har en positiv grundsyn på livet, och den vill jag gärna dela av mig av. 

Om jag skulle få bli en av bloggarna på Mammabloggarna.se skulle min blogg inte att förändras nämnvärt. Jag vill fortsätta att skriva den blogg jag gör. Jag kommer att fortsätta vara ett levande bevis på att det går att kombinera ett givande familjeliv med en karriär. Trots att jag valt ett yrke som egentligen inte har så mycket översende med varken vabbdagar eller dagishämtningar. Jag vill visa att det går att vara ung, ambitiös och mamma!

4 tankar på “Girle – en mammabloggare?”

 1. Älskar din blogg! Fortsätt att skriva om de inspirerande sakerna du gör! Jag är inne varje dag o kollar om det kommit nått nytt inlägg =) Har själv en lten tjej på 4 månader så därför är det extra kul att läsa om dig o din tjej!
  Många kramar till dig o ursöta Maja!

 2. Bra sagt! Som vän både utanför och i bloggvärlden så kan jag bara säga att all lycka till dig och din lilla familj. Du är en underbar person och den Stina som jag känner utanför dumburkens skärm avspeglar sig mycket väl här i bloggen. Synd bara att inte alla kan se det, men strunta i det för du är toppen vännen!:)

  Kram Soffan

 3. Ja men det kanske är rätt tid att utvckla sig ite mer! Jag kommer följa bloggen vars den än hamnar dock… en perfablogg enligt mig! 🙂 Lycka til!

 4. Nina: Åh vad glad jag blir. Kul att du gillar bloggen!
  Sophie: Tack vännen för dina superfina ord, blir alldeles rörd.
  Maria: Tusen tack för din fina kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.