Hello helsinki

Det är alldeles för långt kvar till semestern (om det äns blir någon i år – ännu lite oklart). Och jag kände för ett miljöombyte. Så vi bokade en minisemester till Helsingfors om två veckor. Ska bli supermysigt att komma iväg, bara vi lilla familjen. Jag tror att Maja kommer att tycka att det är superspännande att åka båt. Det ska bli kul att se en ny stad, sist jag var där var jag tio år och åkte med min extramormor (egentligen pappas moster). Minns bara att det var kallt, att vi blev uppgraderade till lyxhytt och att vi var i en butik med väldigt vackert julpynt. Ska bli mysigt att strosa runt, shoppa lite och äta trevlig lunch.

Har ni några bra Helsingforstips?

10 tankar på “Hello helsinki”

 1. Mikaela har alltid tipsat mig om Fazer-cafét, men jag har aldrig varit där, vet inte exalt var det ligger men tydligen har dom en varm choklad värd att mörda för! 🙂

 2. Mm, Fazercaféet har jag varit på. Namnam! Mitt största tips är nog att inte göra som jag gjorde en gång, åka så den dagen man får spendera i Helsingfors är en söndag för då är allt stängt! (Eller iaf var det det för typ 6 år sen)

 3. Åh vad härligt! Har tyvärr inga tips då jag aldrig varit där 🙁 Du får tipsa mej sen inför ev kommande resa 🙂

  Kram

 4. Fazers café är ett måste!
  Teatteri vid svenska teatern har världens godaste sallader, gott med ett glas vin till 😉
  Högholmen är ju trevligt oxå, en liten båttur så kommer man till en ö med en mysig djurpark.
  Stockmann, Kämp och Kamppen e shoppingcenter som är värda ett besök. Alla finns mitt i city! Hoppas att ni får en trevlig resa med fint väder i Helsingfors!

 5. Hej Stina. Bergskyrkan tycker jag att ni ska gå in i,den är insprängd i ett berg med fantastisk akustik.
  Maysan

 6. Som Helsingforscitybo måste jag tipsa om Café Esplanad eller Cafe Succes som båda har världens godaste och enormaste kanelbullar. Café Esplanad ligger enkelt till vid Norra Esplanaden. Café Succes ligger lite längre bort på Högbergsgatan.
  Nu på sommaren har största delen av butikerna söndagsöppet (12-16/-18/-21 beroende på storlek).

  Kram, Emily

 7. Sveaborg är enligt mig ett måste när man är i Helsingfors. Ta med en liten picknikkorg och se när båtarna åker ut mot Sverige och Tallin. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.