Allra sista veckan


Den här bilden är tagen på min allra första föräldralediga dag. Det var måndag den 8 oktober, Maja var bara fyra dagar gammal och vi hade varit hemma från BB i mindre än ett dygn. Lilla filifjonkan, tiden flyger verkligen iväg! Jag förstår varför folk skaffar fler barn, den allra första bebistiden är magisk.

Så har jag påbörjat min sista vecka som fräldraledig med min älskade Maja. I nästan två år har jag varit hemma (blev ju sjukskriven en bra bit innan förlossningen). Det har varit en underbar tid. Jag har fått lära känna min egen dotter. Från att hon låg där som ett litet knytte den allra första sekunden i sitt liv tills nu när hon går, springer, dansar, skojar, pratar och pussas. Lilla älskade Maja. Vi har haft så kul. Vi har varit på solsemester utomlands. Vi har träffat ett gäng härliga mammor och bebisar som vi umgåtts med. Vi har varit på barnvagnsbio. På mammagruppromenader. På fikor. Det känns som om jag tagit tillvara på min ledighet och verkligen ägnat den åt Maja. Inte jobbat (bara minilite mot slutet), inte stressat, inte försökt skriva färdigt någon c-uppsats som ligger och skräpar. Utan bara varit.

Om en vecka tar T över och de kommer att få det så mysigt, han och Maja. Då är det dags för mig att kasta mig ut. Ut i arbetslivet. För att få testa vingarna. Det här är min första riktiga jobb och jag ser verkligen fram emot att sätta tänderna i nya utmaningar. Det ska bli så spännande. Men först ska jag verkligen se till att njuta av den här veckan. Se till att det blir en att minnas.

8 tankar på “Allra sista veckan”

 1. Ja, gud så fort det har gått! Jag kommer ihåg när jag läste din blogg då precis innan du skulle föda. Hittade dig via Englas blogg tror jag.. Har varit jättekul att läsa din blogg, och du har en sån himla söt dotter så de är inte klokt 🙂
  Kommer fortsätta läsa din blogg med spänning, det kan jag lova! 🙂

  Kram Emelie

 2. Har läst din blogg ett tag nu alltid lika roligt:)spännande med nytt jobb för dig,jag har själv varit mammaledig i snart 2 år och det är så fantastiskt att få lära känna den lilla individen som sedan blir stor väldigt väldigt fort,har ju en som är 18 år och tiden rusar iväg kram o lycka till med allt.

 3. Japp, där fick du mig åter igen att fälla en tår. Ska komma ihåg dina kloka ord då jag förhoppningsvis en vacker dag oxå har ett litet knytte och ta hand om.

  Lycka till vännen! Det kommer att gå super bra för en toppen pingla som du. Jag är inte ett dugg orolig. Har ju hört att du gjorde ett toppen jobb S-badet och Emilie. Hör av dig om du har tid för en lunch någon dag 🙂

  Kram Soffan

 4. Josefine: Usch så trist att du känner så. Jag ser fram emot det med, ska bli spännande med dagislivet.

  Janine: Tack vännen!

  Emelie: Kul att du hängt med så länge o att du gillar bloggen!

  Petra: Kul med en annan "gammal" läsare. Oj 18, men snart sitter jag väl där o planerar Majas student.

  Sophie: Hihi, gör det! Kram

  Maria: Det är jag 100% säker på!

  Lollo: Absolut är det det! Vad jag menade är att mitt nya jobb är mitt första riktiga heltidsjobb. Har bara jobbat extra o somrar i butik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.