Bloggstressen

Då och då får jag kommentarer om att jag bloggar för lite. Att jag lägger upp för lite bilder. Att jag helt enkelt inte uppfyller kraven som "bloggerska". När jag startade bloggen 2005 hade jag inga tankar om hur länge jag skulle fortsätta. Jag har skrivit så länge jag har tyckt att det har varit roligt. Jag har haft perioder då jag inte bloggat alls. En del gånger har datorn varit trasig. En annan gång var jag nygravid och illamående och höll på att jobba halvt ihjäl mig på min praktikplats. Det har funnits stunder då jag varit superpeppad och velat skriva hur mycket som helst. Men det har också funnits stunder då jag inte har velat skriva alls. Min blogg är mitt sidoprojekt. Min hobby. Visst skulle det vara kul att vara lika stor som Engla, Prinsessan och Gizmolina. De lyckas uppdatera sin blogg flera gånger dagligen. Jag är ingen sådan bloggerska. Jag har inte den ambitionen. Jag vill att bloggen ska vara rolig. Rolig för mig och för er. Jag bloggar så mycket som jag vill, kan och har inspiration till. Just nu spenderar jag mycket tid med min dotter och försöker suga ut det sista ur min föräldraledighet. Jag är på väg in i en ny fas i livet. Som arbetande småbarnförälder. Jag hoppas att bloggen kommer att fortsätta vara ett glädjeämne. Men jag kan och vill inte att bloggen ska bli mitt liv. Jag vill göra annat också.

Därför blir jag uppriktigt ledsen när jag får kommentarer som att jag inte ger mina läsare tillräckligt mycket. Jag skriver först och främst bloggen för min egen skull. För att mina nära och kära vill uppdatera sig om mitt och min dotters liv. Inte för att få läsare. Missförstå mig rätt, jag tycker att det är jättekul att så många hittar hit och hittar tillbaka. Men jag skriver primärt för mig. Konstigt vore väl annars. Med tanke på att ynka 1% av alla läsare lämnar ett avtryck. När jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag blir jag stressad. Känner mig tvingad att skriva något. Det är inte lätt att skriva något varje dag. Jag har aldrig varit en dagboksskrivare. Jag lägger ner ganska mycket tid på bloggen, men visst skulle jag kunna sitta dygner runt och uppdatera. Men jag har valt att låta bli. Var snälla och respektera det. Om det inte passar, behöver ni inte läsa.

Ibland blir det flera uppdateringar per dag, ibland händer inget på något dygn. Jag vill gärna dela med mig till er läsare. Jag tycker att det är roligt att ni är här. Om ni vill läsa om något speciellt, så hojta gärna till!

Kram
Stina

9 tankar på “Bloggstressen”

 1. Men vad tröttsamt! Låter ju helt befängt att du får såna kommentarer. De där kommentarerna behöver du verkligen inte bry dig om. De som är missnöjda och kräver att du ska blogga mer för deras skull är ju välkomna att ge dig att ge dig en lön som bloggerska, anställa dig som skribent! Jamenar annars kan man ju inte kräva ett skit 🙂 Tycker alla som e intresserade av bloggen borde se det som en ära att få vara här o läsa, om det så är en gång per dag eller en gång per år du gör ett inlägg. Kram

 2. Jag läser inte bloggar för att de uppdaterar ett visst antal gånger per dag, däremot fyller bloggar med olika uppdateringsfrekvens olika "behov" i mitt bloggläsande. För visst blir det lite olika stil på en blogg som uppdaterar fem gånger om dagen jämfört med den som uppdaterar fem gånger i veckan, men det betyder inte att den ena är mer intressant än den andra, bara annorlunda. Jag hoppas du förstår att jag läser din blogg för det du skriver är intressant, oavsett hur ofta du uppdaterar. Du har då och då kommenterat varför det varit "tyst i bloggen". Jag tycker inte ens att du behöver göra det, just av de skäl jag nämnt ovan och som du själv säger: att det är din blogg och den inte hade varit din om den inte styrdes av dina intressen/val/stil.

  KRAM Carro

 3. Du bloggar ju för din skull såklart och vi läser så gärna 🙂

  Känner igen bloggstressen… även om jag inte fått några ELAKA (fy skäms på er) kommentarer ännu.

  Fortsätt som du gör! Jag gillar dig!

  Kram

 4. Ta det lugnt…bloggen ska ju vara rolig att skriva.
  Jag tittar in här dagligen, men om du inte uppdaterat så tänker jag faktiskt: hon är säkert ute och gör nåt kul med sin söta dotter!! =)

  Ha det bra.
  KRAM

 5. Jag är en av alla dina smygläsare (någon gång har jag nog kommenterat) och jag vill bara säga att det är självklart att du ska skriva och uppdatera så ofta DU vill och känner för det. Det gör jag med, ibland går det jättemånga dagar utan uppdatering. De bloggar som skrivs för egen skull är de som är intressanta tycker jag, det märks lite när man bloggar för bloggandets skull eller hur jag ska uttrycka mig.

  Hur som helst, jag vill passa på att säga att du och din blogg är en glädjespridare, en inspirationskälla till en lättsam och rolig vardag. Du verkar vara en härlig person med en positiv inställning till livet och det smittar av sig! Därför läser jag.

  Du gör rätt i att ta vara på tiden som föräldraledig, "dagis-livet" kan vara rätt tufft och jag är så glad att jag kan se tillbaka på min föräldraledighet med min första dotter och känna att jag verkligen gjorde det bästa av den tiden.

  Ha det så bra och fortsätt skriv för din skull!

  Kram
  Jenny

 6. det är rätt knäppt det där att man blir stressad för att man inte bloggar tillräckligt, för att folk förväntar sig det… Det ska ju vara som du skriver att man gör det för sig själv och när tiden finns! då blir oftast bloggandet bäst också =)

 7. Hej
  Så korkat av folk att skicka sånna kommentarar!
  Man har sin egen blogg och gör vad man vill med den. Förstår mig verkligen inte på dessa anonyma blogghatare som läser runt och lägger taskiga kommentarer, om de inte är nöjda så får de väl sluta att läsa.
  Skriv så mycket eller lite du vill. Tycker att du har en väldigt sund inställning och det är full förståligt att du hellre lägger din tid på att vara med din dotter.

  Kram Wojtan

 8. det är klart du bara ska skriva så ofta du har lust! dessutom, som du sa, när bara 1% av alla läsare kommenterar.. om man inte kan ta sig tiden att kommentera – kan man kräva att du ska ta desto mera tid att skriva hela tiden?

 9. Tycker det låter väldigt sunt att du lägger mesta tiden på lilla Maja!
  Tack för en fin blogg.
  (och jag tog åt mig att endast en procent lämnar kommentarer..ska göra det oftare.)
  Kram till dig!
  Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.